Poslední tři vítězky Ladies Trophy. Kdo ovládne prestižní podnik v Petrohradu letos?

2016: Roberta Vinci

Právě v tomto roce se turnaj poprvé objevil na prestižní okruhu a rovnou byl zařazen do kategorie Premier. Tím pádem přilákal řadu velkých jmen v čele s nasazenou jedničkou Švýcarkou Belindou Bencic a dvojkou Robertou Vinci z Itálie. Ty se následně utkaly ve finále, v němž měla navrch zkušenější Italka. V Petrohradě získala někdejší hráčka číslo sedm a finalistka US Open svůj poslední a zároveň nejcennější titul v dlouhé kariéře. Tu ukončila loni v květnu.

2017: Kristina Mladenovic

O rok později zamířilo do Petrohradu k řece Něvě ještě více elitních hráček. Z elitní dvacítky světového žebříčku se jich v Sibur Areně představilo hned šest, včetně světové čtyřky Simony Halep či šestky Dominiky Cibulkové. Všechny favorizované tenistky ovšem postupně vypadávaly až zůstaly jen nenasazené Kristina Mladenovic z Francie s Kazachstánkou Yulií Putintseva. Premiérový a dosud jediný turnajový triumf na okruhu WTA vybojovala o rok starší Francouzka.

2018: Petra Kvitová

Začátek loňské sezony české hvězdě úplně nevyšel, což dokumentoval i konec na Australian Open už v prvním kole. Před Ladies Trophy, kde startovala s divokou kartou od pořadatelů, se s ní tudíž příliš nepočítalo. Jenže dvojnásobná wimbledonská šampionka vyřazovala ze hry jednu soupeřku za druhou a její forma vygradovala ve finále, ve kterém smetla obhájkyni titulu Kristinu Mladenovic a získala první ze svých pěti loňských titulů. „Byl to pro mě speciální turnaj. Odehrála jsem několik neuvěřitelných zápasů a musela jsem opravdu bojovat, abych se dostala až sem,“ podotkla vítězka.

Seznam vítězek se brzy rozroste o další jméno. Kdo to bude? Přímé přenosy z prestižního turnaje Ladies Trophy v Petrohradu vysíláme na O2 TV Sport a O2 TV Tenis, kde můžete rovněž sledovat boj titul na Thailand Open v thajském Hua Hinu. Více se dozvíte v našem TV programu.

Nepřehlédněte: Obhájí Kvitová v Petrohradě titul? Sledujte tažení české hrdinky na Ladies Trophy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru