Český souboj ve švýcarské lize na O2 TV Sport. Uspěje Kundrátek, nebo Lhoták?

Barvy domácího Davosu bude hájit Tomáš Kundrátek. Devětadvacetiletý bek zamířil do nejúspěšnějšího švýcarského klubu s 31 mistrovskými tituly začátkem roku, aby vyztužil nejhorší defenzivu v soutěži a zároveň nahradil zraněnou oporu zadních řad Švéda Magnuse Nygrena.

Účastník olympijských her, Světového poháru i dvou světových šampionátů má za sebou prvních šest startů a zatím ukazuje, že vedení udělalo dobře, když se rozhodlo ho angažovat. Na kontě má už čtyři kanadské body za gól a tři asistence. Co je také důležité, ve statistice plus/mínus je pět bodů v plusu. S Davosem se pravděpodobně nevyhne skupině o udržení.

Už jste viděli? Dvanáct týmů, dvanáct arén. Tady se hraje švýcarská National League

Souboj týmů ze spodku tabulky

Zatímco pro Kundrátka jde o první zkušenosti se švýcarským hokejem, Lukáš Lhoták kroutí v National Leaguešestou sezonu. Fribourgu chyběl v odehraných 38 kolech jen dvakrát a jaká čísla u pětadvacetiletého forvarda najdeme? Sedmkrát skóroval, u dalších tří branek si připsal asistenci a v plus/mínus je jeden bod v plusu. Se svým týmem ho v závěru základní části čeká tuhý boj o účast v play-off.

Sobotní dohrávka 41. kola bude pro oba celky důležitá. Duel Davosu s Fribourgem vysíláme od 19:40 hodin v přímém přenosu na programu O2 TV Sport.

Tip: Sledujte přenosy ze švýcarské National League a české extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: gotteron.ch, hcd.ch

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru