Tři nejúspěšnější týmy švýcarské National League poslední dekády

3. HC Davos

Legendární a historicky nejúspěšnější švýcarský klub v předchozích deseti sezonách ani jednou nechyběl v play-off a třikrát to dotáhl až k titulu. V roce 2009 u toho byli i útočníci Josef Marha, Petr Tatíček a Petr Sýkora s brankářem Jaroslavem Hüblem. Čtveřice Čechů pomohla Davosu k triumfu i od dva roky později, jen gólmana Hübla nahradil další forvard Jaroslav Bednář. Ten se stal dokonce nejproduktivnějším hráčem týmu v sezoně.

Davos si švýcarskou ligu naposledy podmanil v ročníku 2014/2015, šlo již o jednatřicátý titul v klubové historii. To už v kádru nefiguroval žádný z českých hráčů. Následně dvakrát skončil před branami finále a v předchozí sezoně vypadl už ve čtvrtfinále.

Jak zakončili posledních deset sezon: 3x mistr, 2x semifinále, 5x čtvrtfinále

Nepřehlédněte: Dvanáct týmů, dvanáct arén. Tady se hraje švýcarská National League

2. ZSC Lions

Stejně jako Davos i celek z Curychu dokázal v poslední dekádě vybojovat mistrovskou trofej v National League hned třikrát. V ročníku 2011/2012 Lvi konečně ukončili čtvrtfinálové prokletí, když v této fázi soutěže skončili ve třech sezonách v řadě, a soutěž ovládli. O dva roky později triumfovali znovu a hned v následující sezoně prošli znovu až do finále. Na trůn pro krále švýcarského hokeje ale usedl konkurenční Davos.

Ambiciózní klub se silným zázemím v podobě Hallenstadionu si vše vynahradil v posledním odehraném ročníku 2017/2018. Curych dokráčel z pozice sedmého týmu základní části až do finále, v němž udolal 4:3 na zápasy Lugano a letos se tak může titulovat jako úřadující šampion.

Jak zakončili posledních deset sezon: 3x mistr, 1x finále, 1x semifinále, 5x čtvrtfinále

Tip: Sledujte hokejové přenosy z české extraligy i National League s balíčkem O2 TV Sport Pack!

1. SC Bern

2010, 2013, 2016 a 2017. To jsou roky, kdy stali mistrem švýcarské National League bernští Medvědi. Žádný jiný z týmů nedokázal vybojovat v posledních deseti letech víc titulů. Při prvním i druhém ze zmíněných triumfů potvrdili roli jednoho z hlavních favoritů, když do play-off vstupovali jako vítěz, respektive druhý tým po základní části.

V sezoně 2015/2016 se ovšem jen tak tak neopakoval dva roky starý scénář, kdy bohatý klub z hlavního města musel do baráže. Do vyřazovací části šel z posledního možného místa a nakonec si došel i díky výtečným výkonům českého brankáře Jakuba Štěpánka pro titul. V následujícím ročníku triumf obhájil a po loňském konci v semifinále má letos znovu ty nejvyšší ambice.

Jak zakončili posledních deset sezon: 4x mistr, 1x finále, 3x semifinále, 1x čtvrtfinále, 1x baráž

Foto: SC Bern, HC Davos, ZSC Lions

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru