VIDEO: Začala nová sezona WRC. Famózní Ogier pošesté v řadě králem Monte Carla

První ze čtrnácti podniků letošní sezony se proměnil v bitvu úřadujícího světového šampiona Ogiera a Belgičana Thierry Neuvilla. Výsledky druhé etapy slibovaly před závěrečným závodním dnem velké drama a k němu také došlo. Neuville dokázal stáhnout náskok fenomenálního Francouze před úplně poslední rychlostní zkouškou na pouhé čtyři desetiny sekundy.

Zkušeného Ogiera to ale z míry nevyvedlo a první místo udržel. Před Belgičanem vyhrál o 2,2 sekundy, což je nejmenší rozdíl mezi dvěma jezdci v cíli v dlouhé historii tohoto slavného závodu.

Rekord krajana Loeba vyrovnán

„Slušná řežba, bylo to hodně těsné,“ okomentoval boj o prvenství poražený Neuville. „Tuhle rallye chci vyhrát každý rok ze všech nejvíc, takže mám opravdu velkou radost,“ neskrýval nadšení pětatřicetiletý pilot, jenž Rallye Monte Carlo ovládl pošesté za sebou. Letos se radoval v barvách týmu Citroënu, kam se před sezonou vrátil.

Také čtěte: Vozy, jezdci a kalendář. Vše, co potřebujete vědět před startem nové sezony WRC 2019

Ogiera může těšit ještě jedna věc. V Monte Carlu triumfoval celkově už posedmé v kariéře, čímž vyrovnal dosavadní maximum svého krajana Sébastiena Loeba. Jen pro přesnost – při premiérovém Ogierově vítězství v roce 2009 nebyl populární závod součástí WRC, ale seriálu IRC.

  • Výsledky Rallye Monte Carlo – úvodní podnik MS:
1. Ogier, Ingrassia (Francie/Citroën C3) 3:21:15,9
2. Neuville, Gilsoul (Belgie/Hyundai i20) -2,2
3. Tänak, Järveoja (Estonsko/Toyota Yaris) -2:15,2
4. Loeb, Elena (Francie, Monako/Hyundai i20) -2:28,2
5. Latvala, Anttila (Finsko/Toyota Yaris) -2:29,9
6. Meeke, Marshall (Británie/Toyota Yaris) -5:36,2

To nejzajímavější z úvodního podniku nové sezony mistrovství světa si můžete připomenout v hodinovém sestřihu na O2 TV Sport ve středu 30. ledna v 17:00, případně v pátek 1. února ve stejný čas. O další body do pořadí WRC si to jezdci rozdají od 14. do 17. února na Švédské rallye, kterou rovněž odvysíláme na programu O2 TV Sport v přímých přenosech.

Foto: WRC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru