Obhájí Kvitová v Petrohradě titul? Sledujte tažení české hrdinky na Ladies Trophy!

Na svůj třetí grandslamový titul v kariéře v Melbourne těsně nedosáhla, přesto se jí dostalo stejného uznání jako vítězné Japonce Naomi Ósaka. Když kráčela pro talíř za finálovou účast, diváci v Areně Roda Lavera tleskali vestoje. „Milujeme tě,“ křičeli. Dobře znají její příběh, stačilo málo a lvice z Fulneku se po vážném zranění ruky nikdy nemusela na profi kurty vrátit. Ale vrátila se a zase září.

Díky úspěšnému tažení na prvním za čtyř turnajů „velké čtyřky“ v sezoně se Kvitová posunula na druhou příčku světového žebříčku, čímž vyrovnala své životní maximum z roku 2011. S nálepkou světové dvojky se i přes dvanáct odehraných zápasů během tří týdnů se stejně jako loni představí na halovém Ladies Trophy v Petrohradě.

Tip: Sledujte prestižní tenisové turnaje na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Vzpomínka na loňský triumf

Vzpomínky má na turnaj kategorie Premier jen ty nejlepší. Když loni nedokázala na Australian Open přejít přes úvodní kolo, přijala od pořadatelů divokou kartu, aby se na začátek sezony pořádně rozehrála. Kvitová si nakonec v petrohradské Sibur Areně došla pro první z pěti loňských titulů na okruhu.

Letos bude dvojnásobná wimbledonská šampionka plnit roli nasazené jedničky, i proto má v 1. kole volný los. To se ostatně týká i dalších hvězdných jmen v pavouku dvouhry. Na podniku s dotací ve výši 823 tisíc dolarů startují také světová osmička Kiki Bertens z Nizozemska, Běloruska Aryna Sabalenka (10.) či domácí naděje Daria Kasatkina (12.). Tahákem je rovněž účast někdejší vládkyně ženského tenisu a držitelky pěti grandslamových titulů Marie Sharapova (29.). Z českých tenistek můžete držet palce ještě Kateřině Siniakové (38.) a úspěšné kvalifikantce Tereze Martincové (181.).

Nepřehlédněte: Titul číslo 26. Lvice Kvitová si podruhé v kariéře podmanila Sydney!

Fanoušci jsou ale pochopitelně zvědaví hlavně na Petru Kvitovou. Jestli dokáže přenést z prosluněného Melbourne formu i do mrazivého Petrohradu, můžete sledovat v přímých přenosech na O2 TV Sport a O2 TV Tenis, kde kromě Ladies Trophy vysíláme každý den až do neděle 3. února také nový turnaj na okruhu WTA v thajském Hua Hinu. Více se dozvíte v našem TV programu.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru