TOP 5 přípravných zápasů před startem jarní části FORTUNA:LIGY

1. FC Slovácko – Dinamo Vranje 4:4 (0:2)

Branky Slovácka: 55. Kadlec, 63. Diviš, 65. Sadílek, 88. Olšanský

Slovácko je na soustředění v Turecku a během poslední lednové neděle si zahrálo proti srbskému týmu Dinamo Vranje. Po půli prohrávalo už o dvě branky, ve druhé pětačtyřicetiminutovce ale Slovácko zabralo a nasázelo hned čtyři branky. Slovácko šlo dokonce do vedení, během deseti minut skórovalo třikrát. Dinamo znovu duel otočilo, ale Olšanský dvě minuty před koncem vyrovnal na konečných 4:4.

Nepřehlédněte: Bývalý manažer reprezentace: Proč to pod Jarolímem skřípalo a co řekl ke kritice od Vízka?

Sparta Praha – Dynamo Kyjev 3:2 (2:0)

Branky: 17. Tetteh, 45.+1 Stanciu, 81. Hložek – 47. Cygankov, 64. Alibekov

Sparta má za sebou zatím povedenou přípravu a září i ve Španělsku. Na soustředění si poradila s těžkým kyjevským Dynamem. Skóre otevřel útočník Benjamin Tetteh a ještě do půle zvýšil Nicolae Stanciu. Ukrajinský celek sice dokázal srovnat, poslední slovo si ale vzal teprve osmnáctiletý útočník Adam Hložek. Ten v 81. minutě svou střelou rozhodl o dalším úspěchu svěřenců kouče Zdeňka Ščasného.

Baník Ostrava – Korona Kielce 3:3 (2:2)

Branky: 15. Kuzmanović, 28. Procházka, 85. J. Šašinka – 38. Gardawski, 44. Soriano, 55. Malarczyk

Baník hrál v rámci přípravy zimní Tipsport ligu, poté zamířil na přípravu do Turecka. V první půli skórovala nová posila ostravského celku, Nemanja Kuzmanovič. Na rozdíl dvou branek zvýšil proti polskému soupeři Procházka, ale během osmi minut Baník o svůj náskok přišel. Deset minut po přestávce už třetí tým FORTUNA:LIGY prohrával, nakonec tak zachraňoval alespoň remízu. Trefa Jakuba Šašinky znamená, že Baník v přípravě stále nenašel přemožitele.

Slavia Praha – Ústí nad Labem 8:0 (1:0)

Branky: 49. a 70. Škoda, 4. Zmrhal, 51. Traoré, 63. Van Buren, 65. Olayinka, 83. vlastní Dvořák, 89. Ševčík

Před odletem do Portugalska si Slavia zahrála doma s Ústí nad Labem. A byla z toho kanonáda. První půle nabídla jedinou branku, už ve čtvrté minutě skóroval Zmrhal. Ve druhém poločasu ovšem přišel gólostroj, aktuální lídr FORTUNA:LIGY se trefil hned sedmkrát. Dvě branky zaznamenal Milan Škoda, následně se trefili další čtyři hráči pražského celku. Jednu branku si vstřelili hosté sami a ze stadionu Evžena Rošického odjeli s osmigólovým debaklem.

Slovan Bratislava – Sigma Olomouc 2:3 (1:0)

Branky: 26. Moha, 71. Medveděv – 53. Jemelka, 59. Yunis, 89. Zahradníček

Sigma Olomouc dostala od Bratislavy velké privilegium, spolu se Slovanem si zahrála vůbec první utkání na novém bratislavském stadionu. Hrálo se na přírodní trávě a do vedení šli ve 26. minutě domácí, po centru Ljubičiče se hlavou trefil Moha. Na další góly se čekalo do půle druhé a tentokrát už byli vidět i hosté. Osm minut po přestávce hlavičkou srovnal Jemelka, za šest minut poté propálil domácího gólmana i Yunis. Medveděv sice nedlouho poté srovnal, v samotném závěru ovšem Falta poslal míč na Zahradníčka a právě pětadvacetiletý středopolař Sigmy nakonec rozhodl o výhře českého klubu.

Už jste četli? Dočkal v České uličce: Mluvil o možném návratu do Sparty, angažmá v MLS i síle nároďáku

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru