Nymburk v Lize mistrů naposled doma. Vylepší si na oslabené Fuenlabradě dojem?

Nymburští prožívají během prvního měsíce nového kalendářního roku pořádný zápřah. Zápas proti týmu z prestižní ACB ligy bude jejich desátým za posledních 22 dní. V dosud posledním klání, ve čtvrtek doma v lize proti Děčínu, však Nymburk ukázal, že mu energie nechybí. Severočechy porazil 106:88, zejména díky skvostné střelbě. Jinak palbu o úspěšnosti sedmdesát tři procent za dva body a padesát čtyři za tři body nazvat ani nelze.

Jenže domácí soutěž a Liga mistrů jsou rozdílné věci. V evropském poháru se totiž nymburští v této sezóně se střelbou zle potýkají a jejich úspěšnost střelby z pole je dokonce nejnižší ze všech 32 týmů v soutěži.

Už dvě kola Nymburk ví, že na rozdíl od prvních dvou sezón v Lize mistrů se tentokrát play off obejde bez něj. Ale stále ještě žije šance na FIBA Europe Cup. Ale i s postupem do tohoto poháru to má český basketbalový šampión nahnuté. Aby proklouzl na kýženou postupovou pozici, musí vyhrát v úterý i příští týden v Bambergu.

K tomu navíc potřebuje, aby jeden z celků, které nyní drží pátou i šestou pozici v tabulce – litevský Lietkabelis a francouzský Dijon – oba své zápasy prohrál. Lietkabelis má doma AEK a venku Fuenlabradu, Dijon zajíždí v tomto kole do Antverp, a končí doma se silným Hapoelem. Stále tedy je o co hrát, ale bude potřeba pomoci soupeřů. Navíc výhra nymburskýchBambergu je sama o sobě velikánskou výzvou.

Soupeř dorazil s deseti hráči

Nyní ale Nymburk nemůže koukat za roh, ale jen rovně před sebe. A tam uvidí Fuenlabradu, jejíž zdolání by podle papírových předpokladů nemělo být tak tvrdým oříškem. Soupeř přijel do Česka velmi oslaben. Odcestoval bez svého hlavního trenéra Che Garcii, kterého trápí zdravotní trable a let do Česka mu nebyl doporučen. Mimo hru je také pět hráčů prvního týmu plus Josh Akognon, jehož smlouva s klubem byla ukončena. V nymburském Sportovním centru se tak představí jen desítka španělských hráčů, včetně trojice mladíků, kteří jinak sezónu tráví na hostování ve druhé nejvyšší španělské lize.

Poslední vystoupení Nymburku na domácí palubovce v letošním ročníku Ligy mistrů můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport. Začínáme v 18:25 hodin. Utkání budou komentovat Aleš Svoboda s Ladislavem Sokolovským.

Foto: basket-nymburk.cz

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru