Budoucnost Tipsport extraligy? Mladíkům vládne Galvas, bodují ale i další

Jakub Galvas – 13 kanadských bodů

Teprve devatenáctiletý obránce hraje v Tipsport extralize už svou třetí sezónu. V nováčkovském ročníku zapsal šest bodů, loni už se dostal na třináct kanadských bodů. Letos už svůj rekordní počin vyrovnal, když ve dvaatřiceti zápasech vsítil tři branky a na dalších deset přihrál. V závěrečných kolech tak může svou osobní bilanci vylepšit. Dodejme také, že Galvas má na svém kontě čtyři plusové body v kolonce +/- a pouhých osm trestných minut.

Už jste viděli? Kdo dostal šanci ještě dřív než Bednář? Tři nejmladší gólmani v české extralize

Jan Myšák – 5 kanadských bodů

Teprve šestnáctiletý Jan Myšák dostával v úvodu sezóny od Litvínova poměrně dost prostoru. Nastupoval v první útočné formaci po boku ostříleného dua Hübl – Lukeš a hned ve druhém utkání se dočkal prvního bodu. Nakonec se Myšák dostal na sedmadvacet zápasů, během kterých posbíral 3 branky a 2 asistence. Více se mu ale samozřejmě daří v juniorské soutěži. Za Vervu zde odehrál pět duelů s bilancí 7+6.

Karel Plášek – 4 kanadské body

Zkušenosti v extralize sbírá i Karel Plášek junior, osmnáctileté levé křídlo. Plášek za brněnskou Kometu zapsal čtyři starty už v loňské sezóně, prvních bodů se ovšem dočkal až letos. Ve dvaceti zápasech dvakrát skóroval a přidal stejný počet asistencí. Zároveň působí Plášek v juniorce a taktéž má střídavé starty v Přerově. U těchto celků odehrál sedm zápasů se stejným počet bodů (3+4).

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Ondřej Machala – 3 kanadské body

Ondřej Machala se narodil 11. ledna roku 1999, tudíž nedávno oslavil již své dvacáté narozeniny a v tomto seznamu tedy jako jediný není teenagerem. V Pardubicích podobně jako Plášek nastoupil ke dvěma zápasům už loni, bodově ale vyšel naprázdno. Ze třinácti zápasů letošní sezóny nasbíral u Dynama tři body za jeden přesný zásah a dvě asistence. Lépe mu to ale jde ve druhé nejvyšší soutěži. V Litoměřicích sice zapsal jen bod, ve Frýdku-Místku se už ale v pěti zápasech dočkal sedmi bodů.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru