Další Čech ve švýcarské lize. Jak Kundrátek obstojí proti loňskému semifinalistovi?

Barvy Ambrí-Piotta hájí Dominik Kubalík s Jiřím Novotným, za Fribourg bojuje Lukáš Lhoták a v Curychu čekají, až se uzdraví Roman Červenka. Čtveřici útočníků nově doplnil bek Tomáš Kundrátek, který vyslyšel volání Davosu a po pouhém měsíci stráveném v Třinci zamířil za dalším zahraničním angažmá.

Co do počtu titulů nejúspěšnější tuzemský hokejový klub se v letošní sezoně trápí a s nejhorší defenzivou v soutěži je předposlední. Kundrátkův příchod souvisí s další nepříjemností – Davosu se zranil nejlepší obránce Švéd Magnus Nygren. I proto došlo k angažování českého beka se zkušenostmi ze zámořské NHL i KHL. Ten se ve Vaillant Areně ukázal už koncem roku v dresu třineckých Ocelářů na tradičním Spengler Cupu a zástupce pořádajícího Davosu zřejmě zaujal.

Souboj týmů z opačných pólů tabulky

Účastník loňských olympijských her, Světového poháru i dvou světových šampionátů má za sebou v prestižní National League první starty, další by si měl připsat v sobotu 19. ledna, kdy se s Davosem pokusí obrat o nějaký ten bod domácí Biel. Ten se naopak pohybuje v patrech zaručující účast v play-off.

Přímý přenos utkání 37. kola vysíláme od 19:40 hodin na O2 TV Sport. Nechcete si nechat další přenos ze švýcarské hokejové ligy ujít? Sledujte zápas s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Nepřehlédněte: Dvanáct týmů, dvanáct arén. Tady se hraje švýcarská National League

Foto: hcd.ch

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru