Balvín vs. Veselý. Další kolo basketbalové Euroligy nabídne souboj českých hvězd!

V Las Palmas půjde o duel celků z opačných pólů tabulky, které od sebe dělí třináct příček. Zatímco domácí figurují až na 14. pozici s bilancí šesti vítězství a dvanácti porážek, turecký šampion soutěži vévodí. Ten se rychle dokázal oklepat z druhé porážky v sezoně na palubovce Chimki Moskva a v domácím prostředí si naposledy poradil se Žalgirisem Kaunas (78:61).

A jak už bývá tradicí, k výhře s pořadovým číslem šestnáct přispěl značnou měrou i Veselý. Ten v repríze posledního semifinále dosáhl potřetí v tomto ročníku Euroligy na double double a potvrdil pozici nejproduktivnějšího muže soutěže. Ale pozor. V posledním kole si o pozornost řekl i Balvín. Proti Baskonii si šestnácti body vytvořil střelecké maximum, porážce Gran Canarie v derby španělských zástupců (66:83) ale stejně nezabránil.

Tip: Sledujte zápasy prestižní Euroligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Co se týče prvního vzájemného souboje těchto celků v letošní sezoně Euroligy, navrch měl jednoznačně Veselý. Osmadvacetiletý pilíř zajistil Fenerbahce vítězný vstup do soutěže 19 body, s indexem užitečnosti 34 se navíc stal nejlepším hráčem úvodního kola. Dovede favorita z Istanbulu k výhře i v odvetě?

CSKA jde popáté na Bayern

Ještě před soubojem Gran Canarie s Fenerbahce si můžete na O2 TV Sport vychutnat bitvu dvou tradičních evropských značek. V tabulce třetí CSKA Moskva přivítá Bayern Mnichov, který se jako sedmý v pořadí rovněž drží na pozici zaručující postup do play-off. V Eurolize na sebe narazily zatím čtyřikrát a pokaždé se radoval ruský gigant.

V pátek pak můžete na stejné stanici sledovat, jestli se třináctému Žalgirisu Kaunas podaří odvrátit hrozbu páté porážky v řadě. Dlouholetý vládce litevského basketbalu se doma utká s úřadujícím řeckým mistrem Panathinaikosem, desátým celkem tabulky.

19. kolo basketbalové Euroligy – rozpis přenosů na O2 TV Sport:

Čtvrtek 17. ledna 17:55 CSKA Moskva – Bayern Mnichov
20:55 Gran Canaria – Fenerbahce Istanbul
Pátek 18. ledna 18:55 Žalgiris Kaunas – Panathinaikos Atény

Také čtěte: Veselý prosincovou hvězdou Euroligy: Čím si řekl o cenu pro nejužitečnějšího hráče?

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru