Tybor autorem 10. hattricku v extralize. Komu dalšímu se letos házely čepice na led?

Michal Vondrka (BK Mladá Boleslav)

V rámci 18. kola Mladá Boleslav hrála na Spartě a ještě tři minuty před koncem byl stav nerozhodný 3:3. Poté si ale slovo zval Michal Vondrka a vše bylo jinak. Nejprve poslal hosty do vedení 52 vteřin před koncem brankou do prázdné domácí svatyně završil hattrick.

Michal Bulíř (HC Bílí Tygři Liberec)

Michal Bulíř měl skvělý start do sezóny a hattrick zaznamenal už v 5. kole, kdy Liberec zvítězil ve Zlíně vysoko 2:7. V jedenácti zápasech Bulíř celkově vstřelil třináct branek a následně si jej do svého Magnitogorsku vzal bývalý kouč českého národního týmu Josef Jandač.

Pavel Kubiš (PSG Berani Zlín)

Na konci října Zlín přivítal Litvínov a byla z toho poměrně hladká výhra domácích. Nejvíce k tomu přispěl útočník Pavel Kubiš. Ten v každé třetině jednou skóroval a gólem v 54. minutě uzavřel účet utkání na konečných 5:2.

Petr Strapáč (HK Olomouc)

17. kolo a skvělý obrat domácí Olomouce proti Mountfieldu. Ještě na začátku 47. minuty byli domácí bez vstřelené branky, nakonec slavili vítězství v poměru 3:1. A čistý hattrick si připsal Petr Strapáč, jenž sedmnáct vteřin před koncem pečetil svůj výkon gólem do prázdné branky.

Petr Holík, Martin Zaťovič (HC Kometa Brno)

V Brně mají hned dva hráče, kteří letos mohli slavit hattrick. Už v osmém kole úřadující mistr vyřídil Karlovy Vary a postaral se o to především první útok ve složení Zaťovič-Holík-Mueller. Americký útočník si připsal čtyři body, centr první formace tři asistence a Martin Zaťovič nastřádal hattrick. Dodejme, že v každé třetině vstřelil jednu branku. O jednadvacet kol později se dočkal i Petr Holík, který vstřelil tři branky Olomouci. Dvě své branky zaznamenal ve druhé části, třetí úspěch si poté schoval na prodloužení.

Milan Gulaš, Jan Eberle, Vojtěch Němec (HC Škoda Plzeň)

Brno má ve svém kádru dva hráče s hattrickem, v čele je ale Plzeň, která má takové hráče hned tři. Už v pátém kolem sestřelil Chomutov Vojtěch Němec, který dosud jako jediný v sezóně vstřelil dokonce čtyři branky. V rámci 31. kola zazářil Jan Eberle, jenž se podobně jako Zaťovič či Kubiš prosadil vždy jednou v každé periodě. V Chomutově rozhodující branku vstřelil čtyřicet vteřin před koncem. O dvě kola později se dočkal i Milan Gulaš, který téměř sám otočil zápas ve Zlíně. Ve 35. minutě snižoval na 2:1 a po vyrovnávací brance rozhodl o výhře svého týmu krátce po startu prodloužení.

Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera)

Jubilejním desátým hráčem s hattrickem se v neděli stal Radoslav Tybor. Devětadvacetiletý slovenský útočník čistým hattrickem sestřelil Karlovy Vary a celkově má na svém kontě už patnáct přesných zásahů.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru