Dočkal v České uličce: Mluvil o možném návratu do Sparty, angažmá v MLS i síle nároďáku

O možném návratu do Sparty

Jméno třicetiletého špílmachra se v těchto dnech často spojuje s možným návratem do pražské Sparty, odkud před dvěma lety zamířil za astronomických 234 milionů korun do Číny, konkrétně do týmu Che-nan Ťien-jie.

„Je složité se k tomu vyjadřovat. Pořád mám smlouvu v Číně, která platí až do roku 2020. O mé budoucnosti tak bude rozhodovat můj současný klub,“ odpověděl Dočkal na otázku, kdy ho fanoušci zase uvidí v letenském dresu.

Už jste četli? Paska: Některým agentům říkám obchodníci se zeleninou. Má nového Rosického?

Z českých kuloárů dokonce prosákla informace, že majitel Sparty Daniel Křetínský je za bývalou oporu připraven vysázet čínské až 150 milionů korun. „V kuloárech jsem to zaslechl také, ale víc nevím. Pokud se budou jednání dál posouvat a čínská strana bude ochotná jednat, tak za mě asi budou chtít dostat nějaké peníze zpátky. Ale odhadovat, jaké by mohly mít požadavky, je hrozně složité,“ uvědomuje si.

Sám ale záhy přiznal, že představa návratu do míst, kde prožil úspěšné období své kariéry, ho láká. „Jestli dostanu otázku, jestli bych chtěl hrát ve Spartě, tak odpovím, že ano,“ přiznal v České uličce. „Není to jen o návratu domů. Už když jsem odcházel, tak jsem říkal, že věřím, že se sem budu moct ještě vrátit. Sparta je klub, na kterém mi záleží, v mnoha směrech jsem se tady našel. Pokud by záleželo jen na mém zájmu, tak Sparta dostane vždycky přednost,“ dodal.

O angažmá v Číně

S Michalem Hrdličkou probrali také Dočkalovo exotické angažmá v Číně, kde poznal „jiný“ svět. A i co se týče finančních podmínek, současný čínský trh dokáže nabízet velmi lukrativní smlouvy. „Já osobně si v Evropě nemůžu říct o smlouvu, jaké mají hráči v top týmech v Premier League,“ nabídl přirovnání technicky skvěl vybavený záložník.

Po první sezoně ovšem vzhledem k očekávanému druhému přírůstku v rodině přesvědčil lidi ve vedení klubu, aby mu umožnili alespoň hostování ve Spojených státech. „Rodinná situace byla rozhodující. Věděl jsem, že to v Americe zvládneme jako rodina a budeme tam šťastní,“ řekl k přesunu do týmu Philadelphia Union.

Bořek Dočkal v Henanu

Nepřehlédněte: Spilková v České uličce: Postup na LPGA Tour? Chci skloubit golf s osobní spokojeností

O zkušenosti ze zámořským fotbalem

Fotbal ve stále populárnější Major League Socce si užíval. „Měl jsem kolem sebe skvělé hráče v záloze, což mi pomohlo. Z tohoto pohledu jsem byl nadšený. MLS mě obecně mile překvapila, úroveň je o mnoho lepší, než si tady lidé myslí,“ zdůraznil Dočkal.

Během jeho zámořského angažmá se objevila informace, že český středopolař bere více než hvězdný Zlatan Ibrahimovič působící v LA Galaxy. „Liga oficiálně zveřejňuje platy hráčů. Zlatanovi by rádi dali mnohem víc peněz, fungují tam ale finanční stropy a jen tři hráči mohou mít více peněz. On už by se jim do toho nevešel. Spoluhráči mi ale říkali, že uvedení nějakého platu neznamená, že hráč opravdu tolik bere. Může podepsat třeba marketingovou smlouvu, která už se dál nikde neřeší,“ prozradil.

O reprezentaci

Dalším tématickým blokem, který Michal Hrdlička se svým hostem probral, bylo dění v reprezentaci, která se příchodu kouče Jaroslava Šilhavého zvedla výsledkově i herně. „Obecně spíš asi pomohlo, že přišla změna. Změnil se celkově přístup. Pomohlo i to, že jsem to mohli vzít jako takový restart,“ myslí si nový kapitán a jeden z hlavních lídrů národního týmu..

Podle něj máme mužstvo, které by se mohlo pravidelně účastnit velkých turnajů. „Na každém postu máme kvalitní hráče, k tomu třeba Patrik Schick dorůstá do pozice rozdílového hráče. Jde o týmové pojetí, jak budeme fungovat jako celek. Máme na to poskládat silný konkurenceschopný mančaft,“ nepochybuje Dočkal.

Ten v České uličce mluvil také o aktuální situace ve Spartě, prozradil více o životě v Číně a Spojených státech a také zavzpomínal na své první fotbalové krůčky ve Slavii. Celý premiérový letošní díl talkshow s hostem v podobě Bořka Dočkala můžete na O2 TV Sport zhlédnout v následujících dnech v některé z repríz. Vše důležité najdete v našem TV programu.

Také čtěte: Patrik Eliáš hostem České uličky: Mluvil o životě po dlouhé kariéře v NHL i vztahu s Jágrem

Foto: O2 TV Sport, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru