VIDEO: Titul číslo 26. Lvice Kvitová si podruhé v kariéře podmanila Sydney!

Česká hvězda v závěrečném duelu turnaje vyzvala domácí Ashleigh Barty. V úvodu na ní byla znát únava po semifinále, které skončilo až hodinu po půlnoci. A dvaadvacetiletá Australanka toho dokonale využila. Od druhého setu se ale Kvitová začala zvedat a srovnala stav na 1:1. Na řadu tak přišel rozhodující třetí set. A ten se musel líbit každému, kdo přímý přenos na O2 TV Tenis sledoval.

Barty vedla už 3:0, česká hráčka ale dokázala srovnat a následně dvakrát podávala na vítězství, ani jednou ale neuspěla a sada nakonec dospěla až do tie-breaku. Dramatický závěr zvládla lépe zkušenější Kvitová. Po dvou hodinách a 19 minutách ukončila duel prvním proměněným mečbolem – 1:6, 7:5 a 7:6.

„Omlouvám se, že ti to doma nevyšlo,“ řekl Kvitová směrem k poražené soupeřce. „Děkuju všem, i českým fanouškům. Byly to tady dlouhé dny,“ dodala tenistka, pro kterou jde o druhý titul ze Sydney a celkově šestadvacátý v kariéře. „Petro, hrála jsi neskutečně. Dělala jsem, co jsem mohla, ale nestačilo to. Hodně štěstí,“ oplatila šampionce Barty.

Slovenka neměla šanci

Kromě Sydney jste mohli na stanici O2 TV Tenis sledovat rovněž boj o titul na jiném australském turnaji v Hobartu. Z finálového duelu nenasazených hráček udělala jasnou záležitost Američanka Sofia Kenin, která smetla Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou z kurtu za hodinu a třináct minut. Ve druhé sadě jí dvacetiletá hráčka dokonce uštědřila „kanára“ a těší se z premiérového titulu na okruhu WTA.

Na další přenosy na stanici O2 TV Tenis se můžete těšit od pondělí 28. ledna, kdy začne hlavně každoročně skvěle obsazený halový podnik Ladies Trophy v Petrohradě. Loni tam dokázala vyhrát Petra Kvitová. O titul se bude bojovat také v thajském Hua Hinu na Thailand Open.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru