Boj o první místo švýcarské National League na O2 TV Sport: Medvědi z Bernu vyzvou Zug!

Před úvodním buly platí, že vítěz šlágru bude na čele tabulky. Bern má totiž před Zugem náskok jednoho jediného bodu. Tým, který se v posledních třech sezonách radoval hned dvakrát z mistrovského titulu, se na nejvyšší stupínek respektované soutěže vyšvihl díky sérii pěti výher za sebou.

Tu Medvědi nastartovali ještě před Vánocemi proti Lausanne (3:0), na přelomu roku uspěli v Langanau (4:1) i v Rapperswillu (2:1), následně doma přejeli mistrovský Curych (3:0) a zatím poslední korálek na vítěznou šňůru přidali v pátečním duelu na ledě Davosu, kde jim k tříbodovému zisku stačila jediná přesná trefa v samém úvodu.

Pět zápasů, dvacet gólů

Zug zase názorně demonstruje, proč je nejlépe střílejícím týmem v soutěži. V posledních pěti odehraných kolech nasázel rovných 20 gólů, které mu pomohly ke čtyřem výhrám. V pátek se čtvrtfinalista loňského ročníku blýskl povedeným obratem ve třetí třetině proti nebezpečnému Laussanne (4:2).

V lize na sebe oba celky v letošní sezoně narazily zatím dvakrát a v obou případech se radovali bernští medvědi. Ovládnou i třetí vzájemné měření sil a uhájí tak vedení v tabulce? Přímý přenos šlágru 35. kola National League sledujte od 19:40 hodin na O2 TV Sport.

Tip: Sledujte přenosy ze švýcarské National League a české extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: SC Bern

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru