Ocelářské derby znovu pro Třinec? Vítkovice doma zaútočí na pátou výhru v řadě

V sobotu je na programu třetí ocelářské derby a Vítkovice konečně chtějí svého rivala porazit. Už šestkrát v řadě (včetně dvou přípravných zápasů před sezónou) uspěli Oceláři, Vítkovice se z výhry naposledy radovaly v říjnu roku 2017.

Poslední vzájemný duel dokonce Vítkovice prohrály, aniž by skórovaly. Poslední domácí zápasy ale Ridera odehrává ve skvělé formě. Zvítězila čtyřikrát v řadě a živí tak naději, že nyní bude naplno bodovat.

Třinec po neúspěšném Spengler Cupu odehrál v lize zatím jen dva zápasy. Kometě podlehl 4:1, stejným výsledkem ale následně porazil Litvínov a vrátil se zpět na první pozici.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Dvakrát v utkání skóroval Martin Rúžička, ten už se dostal do čela týmové střelecké tabulky i na první pozici v rámci týmového kanadského bodování. Růžička zapsal celkově deset branek, stejný počet přesných zásahů na svém kontě mají i Ethan Werek a Martin Adamský.

Vítkovice mají hned čtyři takové střelce. Dvouciferný počet branek zaznamenali Jakub Lev, Ondřej Roman, Radoslav Tybor a taktéž Patrik Zdráhal, jenž je se třinácti góly překvapivě nejlepším střelcem Vítkovic. Dokáže se prosadit i v sobotním klání?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Ethan Werek, útočník Třince

Kanadský centr do prvního ocelářského derby v sezóně nezasáhl, v tom druhém byl ale hlavním mužem celého utkání. Sedmadvacetiletý útočník otevřel skóre, následně přidal druhou branku a u branky Draveckého do prázdné branky si připsal asistenci. V sezóně dosud odehrál dvacet střetnutí a zaznamenal 18 kanadských bodů (10+8). Nyní by zcela jistě chtěl navázat na svůj předchozí výkon a přidat další body do osobních statistik.

Sobotní ocelářské derby 34. kola Tipsport extraligy mezi Vítkovicemi a Oceláři z Třince startuje na O2 TV Sport v 15:45 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru