Kvitová a oblíbené Sydney: Pět startů, jeden titul a další dvě účasti v semifinále

Kvitová vstoupila v Sydney do nové sezony poprvé v roce 2012 a jakožto úřadující wimbledonská šampionka došla až do semifinále. Do boje o titul ji nepustila Li Na, turnajová dvojka sice ovládla hladce první set, čínská obhájkyně trofeje ale dokázala duel otočit ve svůj prospěch.

O rok později dorazila česká hráčka na podnik kategorie Premier znovu, ovšem rozloučila se s ním nečekaně brzy. Už po prvním kole, když podlehla Slovence Dominice Cibulkové. To ale Kvitovou neodradilo od třetího startu za sebou a stejně jako při premiérové účasti došla až mezi čtveřici nejlepších.

Před semifinálovým duelem s Tsvetanou Pironkova se očekávalo, že to bude právě sympatická Češka, kdo si zahraje o titul. To se ale nestalo. Bulharská kvalifikantka vyřadila i Kvitovou a následně překvapivě získala svůj první a také jediný titul na okruhu WTA.

České finále rozhodly tiebreaky

Nejkrásnější vzpomínky na Sydney má rodačka z Fulneku spojené s rokem 2015, kdy dokázala prestižní podnik vyhrát. V semifinále vrátila rok starou porážku Bulharce Pironkova a poté na centrkurtu v aréně pojmenované po legendárním Australanovi Kenu Rosewallovi v dramatické finálové bitvě udolala díky lépe zvládnutým zkráceným hrám krajanku Karolínu Plíškovou.

Už jste četli? Pět titulů, 47 výher a 3 miliony dolarů. Sezona 2018 české lvice Petry Kvitové v číslech

„Jsem ráda, že tady můžu stát jako vítězka, na tohle místo budu mít skvělé vzpomínky,“ usmívala se tehdy Kvitová při slavnostním vyhlášení. „Musím Petře pogratulovat, hrála lépe a je lepší,“ uznale kývla poražená Plíšková.

V následujících dvou ročnících někdejší světová dvojka i kvůli dobře známým okolnostem chyběla. Loni se ale do čtyřmilionového města na severovýchodním pobřeží Tasmanova moře vrátila, při svém pátém startu ale daleko nedošla. Ve druhém kole ji vystavila stopku Italka Camila Giorgi.

Tip: Sledujte prestižní turnaje na okruhu WTA s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Na oblíbené akci s divokou kartou

Letos Kvitová pomýšlí na lepší výsledek. V původním kalendáři sice na Sydney vzhledem k plánovanému startu v Brisbane nepomýšlela, ale koncem roku přijala od pořadatelů divokou kartu a v pavouku dvouhry opět nechybí. „Jde o jednu z mých nejoblíbenějších akcí celého roku, a to nejen díky skvělým tenisovým podmínkám. Doufám, že do sezony vstoupím úspěšně a připíši si důležité zápasy před Australian Open,“ nechala se slyšet čtvrtá nejvýše nasazené hráčka.

Jak si Kvitová při své šesté účasti v Sydney povede, a zda se jí podaří navázat na zisk titulu z roku 2015, můžete sledovat na O2 TV Tenis, kde atraktivní turnaj vysíláme až do soboty 12. ledna.

Nepřehlédněte: Generálka na první grandslam na O2 TV Tenis: Startuje hvězdně obsazený turnaj v Sydney!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru