Dojde na souboj zlínských gólmanů? Sedláček může v dresu Sparty vyzvat Kašíka

Zlín i Sparta se příliš dobrou formou pochlubit nemůžou. Pražané sice zabrali a po výhře s čistým kontem v Olomouci se dostali zpět mezi nejlepší desítku, ale na oslavy je ještě příliš brzy.

Berani prohráli čtyřikrát v řadě a propadli se až na jedenáctou pozici. Nyní ale doufají, že tým posune výše návrat gólmana Libora Kašíka. Ten se po odchodu z KHL usadil u úřadujícího mistra, včera se ale stal součástí výměny, po které je znovu hráčem Zlína.

Kašík bude ve Zlíně jasnou jedničkou, neboť dosavadní gólmanská stálice, Jakub Sedláček, odešla. Nejzajímavější na tom je, že Sedláček odešel na hostování do konce sezóny právě do Sparty. Ještě 6. ledna chytal v domácím duelu proti Plzni, nyní by ale mohl stát na opačné straně. Nic jistého ale Sedláček rozhodně nemá.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

V minulém utkání totiž velmi dobrý výkon předvedl Matěj Machovský a tak je otázkou, kdo dostane příležitost nyní. Na výhře v Olomouci se nejvíce kromě Machovského podílel devětadvacetiletý obránce Jan Piskáček, jenž zaznamenal branku a asistenci.

Zlín v posledním utkání dvoubodového hráče nenašel, tradičně se ale může spoléhat na útočníka Jiřího Ondráčka. Třicetiletý forvard v sezóně dosud zapsal 24 kanadských bodů za 10 branek a 14 asistencí. Prosadí se i v utkání na ledě Sparty?

Řekli před zápasem…

Jakub Sedláček, gólman Sparty: „Speciální to pro mě určitě bude. Kdo z nás bude chytat, to se bude teprve řešit, ale jsem přesvědčený, že začne Matěj, protože v posledním zápase vychytal nulu. Brankář by se po takovém dobrém výkonu měnit neměl. Pro hráče i fanoušky je takový zápas vždycky zajímavý, takže se na to těším a věřím, že zvítězíme, protože to potřebujeme, abychom se posunuli tabulkou výš.“

Libor Kašík, gólman Zlína: „Těžko říci, jestli Kuba nastoupí hned v pátek. Je to hokejový život a nikdy nevíte, kde budete hrát. Hokejový život se těžko plánuje. Musíte si zkusit i něco nového a nestát pouze na jednom místě. Někdy to máte jako dobrou volbu, někdy bohužel ne. Nesoustředím na to, že na druhé straně kluziště je Kuba Sedláček, ale pouze na to, že chytám za Zlín. Chci vyhrát a získat co nejvíce bodů.“

Nepřehlédněte: SOUTĚŽ: Vyhrajte dva lístky na souboj Sparty se Zlínem!

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Libor Kašík, gólman Zlína

Libor Kašík po loňské povedené sezóně zkusil své štěstí v Kontinentální hokejové lize, v Chabarovsku ovšem příliš neuspěl. Vrátil se tak zpět do Česka, kde ovšem posílil úřadujícího mistra z Brna. Kometě vychytal v prosinci i výhru na ledě Zlína, včera se ale stal součástí výměny, po které se vrací domů. V dresu Beranů se tak nyní pokusí zlomit Spartu. A jak jsme již uvedli výše, na druhé straně by měla stát bývalá jednička Zlína Jakub Sedláček.

Přímý přenos pátečního šlágru 34. kola Tipsport extraligy mezi pražskou Spartou a Berany ze Zlína startuje na O2 TV Sport v 18:15 hodin.

Foto: hcsparta.cz, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru