Euroliga na O2 TV Sport: Pokořil hranici 2000 bodů, jak si povede Veselý v repríze semifinále?

Reprezentační pivot dosáhl v předchozím kole na významný milník, když pokořil metu 2000 nastřílených bodů v Eurolize. Na palubovce Chimki přidal k 17 bodům čtyři doskoky, tři asistence a ještě pět získaných míčů. Duel proti moskevskému celku měl ovšem pro hvězdu Fenberbahce nakonec hořkosladkou příchuť.

Tím, že si na Veselého dávají soupeři čím dál větší pozor, mu zároveň narostl i počet ztrát. Proti Chimkám si jich připsal pět a v závěrečné minutě se navíc vyfauloval. Vedoucí tým soutěže i bez nejužitečnějšího hráče měsíce prosince dovedl zápas do prodloužení, v něm už ale kapituloval 78:84 a po sérii dvanácti výher v řadě musel skousnout druhou porážku v sezoně.

Psali jsme: Veselý prosincovou hvězdou Euroligy: Čím si řekl o cenu pro nejužitečnějšího hráče?

Repríza posledního semifinále

Další špatná zpráva pro Fenerbahce dorazila ze Španělska. Real Madrid totiž uspěl v derby s Gran Canarií a na svého istanbulského soka se přiblížil na rozdíl jediné výhry. Cíl Veselého a spol. pro čtvrteční duel 18. kola se Žalgirisem Kaunas je tak jasný – vrátit se na vítěznou vlnu.

Možná si vzpomínáte, že právě tyto dva týmy na sebe narazily na posledním Final Four v semifinále. V Bělehradě se z postupu radoval turecký šampion, který následně ovládl i první vzájemný zápas v tomto ročníku Euroligy. Fenerbahce vyhrálo na palubovce Žalgirisu 82:75.

Kromě Fenerbahce můžete ve čtvrtek na O2 TV Sport vidět v akci i druhý tým tabulky Real Madrid. Obhájce titulu přivítá v souboji tradičních euroligových účastníků Olympiakos. Další konfrontaci španělského a řeckého basketbalu pak nabídne páteční střet Barcelony s Panathinaikosem. Nenechte si další várku toho nejlepšího evropského basketbalu ujít!

18. kolo basketbalové Euroligy – program přenosů na O2 TV Sport:

Čtvrtek 10. ledna 18:40 Fenerbahce Istanbul – Žalgiris Kaunas
20:55 Real Madrid – Olympiakos Pireus
Pátek 11. ledna 20:55 FC Barcelona – Panathinaikos Atény

Tip: Sledujte zápasy Euroligy s nejlepšími evropskými kluby můžete s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru