VIDEO: Chování ‚Pína‘ mě vytočilo. Před zápasem jsem cítil velký tlak, přiznal Kincl

Už po listopadovém turnaji XFN 13 v Pardubicích bylo jasno, že jejich duel bude ostře sledovaný. Krátce poté, co Kincl porazil Ukrajince Alexandera Dolotěnka, nakráčel do klece Ondruš a začal zpochybňovat kvality jeho soupeře.

„Chování Pína mě doslova vytočilo,“ přiznal v rozhovoru pro O2 TV Sport Kincl, který se tehdy ovšem do žádné slovní přestřelky nepustil. „Nebyl tam ani prostor na nějakou debatu, řekl jsem jen, že mi 27. prosince ukáže, jak moc silný je to soupeř, a odešel jsem z oktagonu. V O2 areně jsme si to vyříkali, já jsem spokojený. Příště bych se zachoval stejně,“ dodal.

V rámci přípravy na souboj s Ondrušem znovu zavítal do oblíbeného Norska. „Jezdím tam pravidelně. Je to pro mě dobrá zpětná vazba, jak se posouvám, navíc se tam potkávám s Jackem Hermanssonem, zápasníkem v UFC. Byl zrovna také v přípravě, takže jsme si dali pár ostrých sparringů. Byl v nejlepší formě, to je zkušenost k nezaplacení. Mám tam super podmínky,“ pochvaloval si.

Nepřehlédněte: XFN 15: Duel rapperů vyzněl pro Marpa, odvetu s Vémolou vybojoval Kincl

A co Kincl před očekávaným střetem v pražské O2 areně piloval nejvíc? „Pohyb a soustředěnost. Pína jsem si se svým trenérským týmem načetl, šlo nám o to zastavit jeho pohyb, abych byl schopný přizpůsobovat se jeho tempu,“ odůvodnil.

Prohra by znamenala konec kariéry

Pro devětadvacetiletého fightera šlo o důležitý zápas, s čímž šel ruku v ruce i tlak a očekávání. „Byla to pro mě první větší zkušenost s takovým tlakem. Rád nastupuju jako outsider, kdy může člověk jen získat, tlak byl opravdu velký. Cítil jsem to už v šatně, v hlavě jsem si nějak uložil, že chci Pína ukončit, což je další bič, který člověka svazuje. Snažil jsem se proto uklidňovat,“ prozradil.

Poté, co Ondruše v kleci už v prvním kole uškrtil technikou rear naked choke, prohlásil, že pokud by odešel z O2 areny jako poražený, raději by ukončil kariéru. To myslel vážně. „To přesně souvisí s tím tlakem, jenž jsem si na sebe ušil. V šatně jsem zapřemýšlel a říkal si – co když prohraju? Neměl bych ve vyšší lize co dělat a musel bych skončit,“ řekl také rozhovoru pro O2 TV Sport Patrik Kincl.

Skalpem „Pína“ Ondruše si řekl o odvetu s Karlosem „Terminátorem“ Vémolou, jejich souboj bude vrcholem červnového galavečera XFN.

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru