Senzace ve Francouzském poháru: Amatéři ze čtvrté ligy vyřadili Olympique Marseille!

Na jedné straně stál tým plný amatérů z devítitisícového městečka uprostřed Francie, proti nim jeden z nejslavnějších tuzemských klubů ověnčený velkými tituly. O favoritovi nebylo před duelem Francouzského poháru na stadionu Geoffroye Guicharda v Saint-Étienne pochyb. Papírové předpoklady šly ale tentokrát stranou.

Když v 17. minutě potrestal špatné vyběhnutí gólmana Mandandy při rohovém kopu Bryan-Clovis Ngwabije, ještě se tak moc nedělo. Olympique měl dost času na to skóre otočit. Čtvrtý celek uplynulého ročníku Ligue 1 a letošní účastník základní skupiny Evropské ligy měl často drtivou převahu, ale proti nadšeně bojujícímu soupeři ji nedokázal zužitkovat. Vniveč přišlo i všech osmadvacet střeleckých pokusů.

Ostudné vystoupení a totální zmar dokonala 82. minuta, kdy outsider uštědřil Marseille další lekci z produktivity. Obránci nedokázali uhlídat dorážejícího Floriana Millu, který zasadil pomyslný poslední hřebíček do rakve favorizovaného celku. Senzace byla na světě a borci z Andrézieux napsali nejvýraznější kapitolu dosavadní klubové historie.

Šéf Olympique přirovnal nečekané vyřazení noční můrou. „Nepřijatelné,“ hlesl na tiskovce po utkání kouč Rudi Garcia. „Soupeř se ukázal jako správný tým a bojoval, my jsme měli spoustu možností, ale nebyli jsme efektivní, navíc nám chyběl i důraz v obraně. To se v poháru neodpouští. Je to pro nás hodně špatný den,“ povzdechl si Garcia.

V případě Marseille nicméně nejde o první takový pohárový „zkrat“. V roce 2008 skončila cesta soutěží pro vítěze Ligy mistrů z ročníku 1992/1993 na Carquefou, účastníkovi páté nejvyšší soutěže.

Foto: ASF Andrézieux

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru