Souhrn: Plíšková po dvou letech dobyla Brisbane! Kdo kraloval Aucklandu a Šen-čenu?

Plíškové se v Brisbane zkrátka daří. Sezonu tady titulem otevřela už v roce 2017, loni došla do semifinále a letos znovu vystoupala až na úplný vrchol. Byl to ale boj. Ve finále proti Ukrajince Lesii Tsurenko se pořádně nadřela.

Zlomový okamžik zápasu přišel ve druhém setu za stavu 4:5, kdy Ukrajinka podávala na vítězství. Pátá nasazená Plíšková ale konec odvrátila, sadu nakonec získala pro sebe a následně ovládla i díky poraněnému kotníku soupeřky také rozhodující třetí set. Po vydřené výhře 4:6, 7:5 a 6:2 mohla začít slavit svůj druhý titul v Brisbane a celkově dvanáctý v kariéře.

„Brisbane je můj oblíbený turnaj, je skvělé tady začínat sezonu. Za rok se určitě zase vrátím,“ slíbila šťastní vítězka na centrukurtu Pata Raftera s trofejí v náručí. „Děkuji svému týmu a Rennae, půlka téhle trofeje je tvoje,“ vzkázala své trenérce Australance Stubbs Plíšková, která si kromě titulu odveze z Brisbane i prémii více než 188 tisíc dolarů a také 470 bodů do světového žebříčku.

Senzace se nekonala

Její cesta turnajem v Aucklandu připomínala pohádku. Osmnáctiletá Kaňadanka Bianca Andreescu začala na Novém Zélandu v kvalifikaci, v hlavní soutěži nečekaně vyřadila hned dvě bývalé světové jedničky Dánku Caroline Wozniacki a Američanku Venus Williams a dostala se až do svého prvního finále na okruhu WTA v kariéře.

I přesto, že 152. hráčka světového žebříčku do duelu proti zkušenější Julii Görges skvěle vstoupila, německé obhájkyni titulu nakonec po třísetové bitvě podlehla 6:2, 5:7, 1:6. „Bylo to pořádně náročné. Biance hrála opravdu výborně, má jiný styl než většina hráček. Jsem si jistá, že o ní ještě uslyšíme,“ pronesla světová čtrnáctka po zisku šestého turnajového vavřínu.

Běloruska potvrdila roli hlavní favoritky

Vůbec první singlový titul v nové sezoně patří Aryně Sabalenka. Dvacetiletá Běloruska vstupovala do turnaje v čínském Šen-čenu jako nejvýše nasazená hráčka a tuto roli také do puntíku potvrdila. Po finálové výhře 4:6, 7:6 a 6:3 nad Američankou Alison Riske si připsala třetí triumf na okruhu WTA v kariéře. Jen pro zajímavost – osmadvacetiletá Riske prohrála už šesté finále za sebou.

Na další várku tenisových přenosů na stanici O2 TV Tenis se můžete těšit zase od pondělí 7. ledna, kdy začínají úvodními koly turnaje v Sydney a Hobartu. Hlavně prvního z nich se každoročně účastní nejlepší světové tenistky, jde totiž o generálku na první grandslam sezony – Asutralian Open.

Tip: Sledujte prestižní turnaje na okruhu WTA s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru