Generálka na první grandslam na O2 TV Tenis: Startuje hvězdně obsazený turnaj v Sydney!

Úvodní podnik sezony na okruhu WTA s nálepkou Premier v australském Brisbane ovládla stejně jako před dvěma lety Karolína Plíšková, další z této prestižní kategorie hned následuje. V Sydney se stejně jako v Brisbane představí řada skvělých hráček, mezi nimi pochopitelně i ty vůbec nejlepší.

Nepřehlédněte: Plíšková po dvou letech dobyla Brisbane! Kdo kraloval Aucklandu a Šen-čenu?

Pořadí hvězd vévodí Rumunka Simona Halep. Na sedmadvacetiletou světovou jedničku bude z naprosto pochopitelných důvodů upřena velká pozornost fanoušků i tenisových odborníků. Na kurtu se ukáže vůbec poprvé od závěru loňské sezony, kterou musela předčasně ukončit kvůli vyhřezlé ploténce. V Sydney naplno prověří svoji formu.

„V přípravě bylo vše v pořádku, neměla jsem žádné bolesti a trénovala jsem na maximum. Dokud ale nepřijdou zápasy, tak nikdy nevíte, co se může stát. Uvidíme, co mi tenhle týden ukáže,“ prohlásila ke svému startu vítězka loňského Roland Garros.

Naváže Kvitová na triumf z roku 2015?

Současná vládkyně ženského tenisu není jedinou velkou hvězdou, jež se v Sydney představí. Podnik s prize money ve výši 823 tisíc dolarů si jako test před prvním ze čtyř grandslamů v sezoně vybralo dalších pět tenistek z Top 10. Mezi nimi i světová trojka a obhájkyně loňského titulu Němka Angelique Kerber.

Krásné vzpomínky má na Sydney i Petra Kvitová. Hned třikrát tady došla do semifinále a před čtyřmi lety dokonce celý turnaj vyhrála. Letos bude v Sydney startovat díky divoké kartě od pořadatelů. „Jde o jednu z mých nejoblíbenějších akcí, a to nejen díky skvělým tenisovým podmínkám,“ nechala se slyšet česká naděje. Výše nasazená je kromě dvojice Halep, Kerber už jen Američanka Sloane Stephens.

Do okruhu hlavních favoritek měla původně patřit i Karolína Plíšková, která se ovšem po triumfu v Brisbane nakonec odhlásila.

Kompletní los turnaje najdete ZDE.

Atraktivní podnik v Sydney by si rozhodně neměl nechat ujít žádný tenisový fanoušek. První přímé přenosy uvidíte v noci z neděle na pondělí 7. ledna a také brzy ráno na stanici O2 TV Tenis, kde můžete kromě generálky na Australian Open souběžně sledovat i boj o titul v Hobartu. Rozpis přenosů najdete v našem TV programu. Připravte se, další týden plný toho nejlepšího tenisu je tady!

Tip: Sledujte prestižní turnaje na okruhu WTA s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Sydney International

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru