Plíšková si v Brisbane zahraje o titul! V neděli poznáme i vítězku turnaje v Aucklandu

Plíšková hraje na úvodním turnaji v nové sezoně ve velmi dobré formě. To ostatně poznala v semifinále i Chorvatka Vekič, která na šampionku z roku 2017 hledala recept marně. Pátá nasazená hráčka mohla za hodinu a 22 minut slavit po výhře 6:3, 6:4 postup do závěrečného duelu. „Byl to můj nejlepší zápas,“ prohlásila vítězka.

V něm si o druhý titul z Brisbane a celkově dvanáctý v kariéře zahraje s Lesiou Tsurenko. Tahle devětadvacetiletá Ukrajinka a 27. hráčka světového žebříčku se v Austrálii rovněž ukazuje ve výtečném světle. Na turnaji zatím neztratila ani set a v semifinále z kurtu smetla i vítězku US Open Naomi Ósaka.

Plíšková se s Tsurenko utká na okruhu WTA celkově už pošesté, naposledy na sebe tyto tenistky narazily v květnu 2017 v Madridu. Na tamní antuce tehdy uspěla v úvodním kole Češka, která tak v bilanci vzájemných zápasů vede 3:2.

Kdo se bude radovat po finále v Brisbane, se dozvíme už v neděli ráno. Karolíně Plíškové můžete držet palce u obrazovek O2 TV Sport a O2 TV Tenis, přímý přenos začíná v 8 hodin.

Tip: Sledujte finálové souboje na prestižních tenisových turnajích s balíčkem O2 TV Sport Pack

Kvalifikantka vs. zkušená obhájkyně titulu

O půl hodiny dřív můžete na stanici O2 TV Tenis sledovat i finálový duel turnaje v novozélandském Aucklandu. Do něj se nečekaně probojovala teprve osmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescu. Po postupu z kvalifikace vyřadila mimo jiné bývalé světové jedničky hvězdnou Dánku Caroline Wozniacki a Američanku Venus Williams.

V prvním finále kariéry se střetne s třicetiletou obhájkyní titulu Julií Göerges z Německa. „Ani vlastně pořádně nechápu, co se to děje,“ vysoukala ze sebe Andreescu, až 152. hráčka světového žebříčku, jenž zatím došla na okruhu WTA nejdál do čtvrtfinále. Dočká se Auckland prvotřídní senzace?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru