Skvělá Plíšková postupuje v Brisbane dál! O finále si zahraje s nebezpečnou Chorvatkou

Do čtvrtfinále proti australské hráčce s chorvatskými kořeny vstoupila Plíšková skvěle a i díky osmi esům získala první set hladce 6:1. Následně ale vypadla z rytmu a druhou sadu stejným poměrem přenechala soupeřce. V klíčové pasáži už česká hvězda zase kralovala a rozhodující třetí set ovládla znovu 6:1.

„Byl to zvláštní zápas,“ přiznala favorizovaná Češka. „Takový duel jsem ještě nehrála, každý set utekl hrozně rychle. Rozhodly začátky setů, ty byly důležité. Můžu být spokojená se servisem,“ těšilo Plíškovou, která nasázela celkem čtrnáct es.

Plíšková očekává náročnou zkoušku

V Brisbane prošla potřetí za sebou do semifinále, loni v této fázi skončila, tentokrát chce dál, stejně jako v roce 2017, kdy kvalitně obsazený podnik ovládla. Jestli si chce rodačka z Loun znovu zahrát finále, musí najít recept na rovněž v dobré formě hrající Chorvatku Donnu Vekič. Ta si po skalpu světové devítky Kiki Bertens bez problémů následně poradila také s Aliaksandrou Sasnovich.

Šestadvacetiletá Plíšková má s o čtyři roky mladší hráčkou pozitivní bilanci 2:1, naposledy na sebe tyto hráčky narazily loni v semifinále v Tokiu a tehdy se radovala Češka, jež si v japonské metropoli došla až pro titul. „Nebude to snadný zápas,“ tuší Plíšková.

Její souboj s Chorvatkou Vekič si můžete v sobotu od 10 hodin vychutnat v přímém přenosu na stanici O2 TV Tenis. Na stejném místě předtím odvysíláme i druhý semifinálový duel turnaje v Brisbane mezi Ukrajinkou Lesiou Tsurenko a Japonkou Naomi Ósaka.

Také čtěte: Poslední tři vládkyně čínského Šen-čenu. Kdo převezme žezlo po světové jedničce?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru