Poslední tři vládkyně čínského Šen-čenu. Kdo převezme žezlo po světové jedničce?

2016: Agnieszka Radwaňska

Kdysi druhá hráčka světového žebříčku přijela do Číny v pozici turnajové jedničky a roli největší favoritky následně potvrdila i na kurtech. Bez jediného ztraceného setu dokráčela až do finále, v němž si bez větších potíží ve dvou setech poradila i s Američankou Alison Riske. Pro Polku, která v listopadu ukončila kvůli zdravotním problémům kariéru, šlo o osmnáctý turnajový titul.

Nepřehlédněte: Pět tenistek, které v roce 2018 vydělaly na prize money největší balík

2017: Kateřina Siniaková

Šen-čen má a bude vždy mít v kariéře české tenistky své nezastupitelné místo. Právě tady totiž získala svůj první ze dvou titulů na okruhu WTA ve dvouhře. Rodačka z Hradce Králově se tehdy ukázala v parádním světle, jako nenasazená hráčka vyřadila turnajovou dvojku Simonu Halep a následně i trojku Johannu Konta. Životní týden pak zakončila skalpem Alison Riske, ta prohrála ve finále podruhé za sebou.

2018: Simona Halep

V roce 2015 v Šen-čenu triumfovala jako třetí hráčka světového žebříčku, o tři roky později dorazila do jednoho z největších měst v Číně už jako světová jednička a byl z toho druhý titul. Tím vyrovnala dva triumfy Číňanky Li Na z prvních dvou ročníků turnaje. Hvězdná Rumunka se ve finále utkala s obhájkyní Kateřinou Siniakovou, kterou v souboji přesunutém pro vytrvalý déšť do haly zdolala ve třech setech.

Seznam vítězek se brzy rozroste o další jméno. Kdo to bude? Vyvrcholení turnaje v Šen-čenu si nenechte ujít na stanici O2 TV Tenis, kde můžete rovněž sledovat boje o tituly v australském Brisbane a novozélandském Aucklandu. Podrobný rozpis přenosů najdete v našem TV programu.

Tip: Sledujte prestižní tenisové turnaje na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru