Další snadná kořist pro Bílé Tygry? Sobota bude patřit souboji Liberce s Boleslaví

Liberec má v posledních týdnech fantastickou formu. Inkasoval sice sedm branek od Plzně, z posledních sedmi zápasů ale hned šestkrát zvítězil. Bílí Tygři se stále mohou spoléhat na vynikajícího Marka Kvapila, jenž má v čele kanadského bodování stále sedmibodový náskok. V posledních duelech se ale trochu zasekl, ze tří zápasů vytěžil jedinou branku.

Jeho úlohu tak nyní převzal Michal Birner, jenž po návratu ze Švýcarska bodoval v osmi zápasech v řadě. Během této doby posbíral deset bodů za pět branek a pět asistencí.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Šanci navýšit své bodové konto bude mít zcela jistě i proti Mladé Boleslavi. Bruslaři ale na tom taktéž nejsou vůbec špatně. Naposledy sice nejtěsnějším rozdílem podlehli Spartě, předtím ale uspěli čtyřikrát po sobě a dostali se mezi nejlepší desítku.

Domácí celek si bude dávat pozor na zkušeného Michala Vondrku. Kapitán Mladé Boleslavi zapsal dosud 25 bodů a neohroženě mu patří první pozice v týmovém kanadském bodování.

Liberec ale jde do dohrávky 32. kola jako jasný favorit. V předchozím střetnutí v Home Credit Aréně Bílí Tygři zlikvidovali Bruslaře poměrem 8:3. Podobně si ale vedla doma i Mladá Boleslav, která soupeře jasně přehrála a zvítězila taktéž vysoko 5:2. Uvidí diváci i do třetice výhru domácích a solidní počet branek?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Marek Kvapil, útočník Liberce

Liberec v posledních třech kolech posbíral všechny body, skvělá bodová série Marka Kvapila se ovšem zadrhla. Ze tří duelů získal zkušený útočník jediný bod za branku, ve dvou střetnutích tak vůbec nebodoval. Letos má ovšem ve vzájemných zápasech proti Mladé Boleslavi skvělou bilanci. V prvním měření sil získal tři kanadské body, na ledě Bruslařského klubu poté přidal další dva. Bude bodovat i ve třetím duelu?

Přímý přenos sobotní dohrávky 32. kola Tipsport extraligy mezi libereckými Bílými Tygry a Mladou Boleslaví startuje na O2 TV Sport ve 13:45 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru