Turnaj v Brisbane na O2 TV Tenis: Projde Plíšková potřetí v řadě do semifinále?

V roce 2017 tady vystoupala až na samotný vrchol a stala se po Petře Kvitové druhou českou tenistkou, které se podařilo získat v Brisbane titul. I loni zanechala Karolína Plíšková na nejprestižnějším turnaji na startu nové sezony výraznou stopu, když nestačila v semifinále na pozdější vítězku Ukrajinku Elinu Svitolina.

Také čtěte: Seznamte se. Tohle je Arena Pata Raftera, klíčové místo turnaje v Brisbane

A letos šestadvacetiletá rodačka z Loun jen potvrzuje, že jí tamní tvrdý povrch svědčí. Po obratu duelu s mladou Kazachstánkou Yulií Putintseva si následně poradila ve dvou setech v českém souboji s Marií Bouzkovou, jež se v úvodu turnaje postarala o velké překvapení vyřazením domácí hvězdy Samanthy Stosur.

Světová osmička vs. hráčka číslo 46

Za čtvrtfinálovou soupeřku určil pavouk Plíškové o rok mladší Alju Tomljanovic, 46. hráčku světového žebříčku. S Australankou s chorvatskými kořeny, která na svůj první titul na okruhu WTA zatím čeká, se dosud potkala na okruhu WTA dvakrát a v obou případech šlo o čtvrtfinále amerických turnajů. Zatímco v roce 2011 na antuce v Clearwateru uspěla Australanka, o čtyři roky později slavila na tvrdém povrchu ve Stanfordu postup Plíšková.

Právě světová osmička a turnajová pětka je před třetím vzájemným střetem pasována do role velké favoritky. Jak se s ní popasuje? Boj o poslední místenku v semifinále turnaje v Brisbane mezi Karolínou Plíškovou a Aljou Tomljanovic sledujte v pátek od 10 hodin na stanici O2 TV Tenis.

Tip: Sledujte prestižní tenisové turnaje na okruhu WTA s balíčkem O2 TV Sport Pack

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru