Taháky Euroligy: Real chce zpět na vítěznou vlnu, kdo ovládne reprízu duelu o bronz?

Hodit za hlavu nezdar ve šlágru s vedoucím Fenerbahce a zase se vrátit na vítěznou vlnu. S takovým cílem půjde do čtvrtečního duelu s Maccabi Tel Aviv hvězdný Real Madrid. Úřadující euroligový šampion musel v posledním kole loňského roku skousnout třetí prohru v tomto ročníku, i tak ale vstupuje do druhé poloviny základní části z druhé příčky.

Izraelskému mistrovi patří s bilancí pěti výher a deseti porážek 13. příčka, v jeho neprospěch navíc hovoří bilance na palubovce svého nejbližšího soupeře. Celek z Tel Avivu dokázal v Madridu vyhrát naposledy v březnu 2010, následujících sedm duelů mělo pokaždé stejné vítěze – domácí Real.

Tým kouče Pabla Lasa byl úspěšnější také v prvním vzájemném měření sil v letošní sezoně, v Izraeli vyhrál i díky 17 bodům Sergia Llulla 87:66. Připíše si favorizovaný madridský velkoklub osmou výhru v devátém domácím utkání?

CSKA spřádá plány na odvetu

Z pátečního programu uvidíte na O2 TV Sport rovnou dva přenosy. Pozornost budí zejména duel Žalgirisu Kaunas s CSKA Moskva, právě tyto celky si to v předchozí sezoně rozdaly o konečné třetí místo a bronz nakonec vybojoval litevský zástupce. Úvodní duel v této sezoně vyhrál v prodloužení ruský gigant a pokud nechce ztratit kontakt s druhým Realem, nesmí si dovolit ztratit proti Žalgirisu ani v odvetě. Ten ovšem doma vyhrál třikrát za sebou.

Večer si nenechte ujít ani další vystoupení zlepšující se Barcelony, která si po zvládnutém španělském derby s Baskonií následně poradila také s nebezpečným Efesem a posunula se už na sedmé místo. Do druhé poloviny základní části vstoupí duelem proti dalšímu tureckému celku v soutěži. Darüssafaka je poslední, naposledy si ale vyšlápla na silný Olympiakos.

16. kolo basketbalové Euroligy – program přenosů na O2 TV Sport:

Čtvrtek 3. ledna 20:40 Real Madrid – Maccabi Tel Aviv
Pátek 4. ledna 18:55 Žalgiris Kaunas – CSKA Moskva
20:55 FC Barcelona – Darüssafaka Istanbul

Tip: Sledujte zápasy Euroligy s nejlepšími evropskými kluby můžete s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru