Lídr extraligy proti úřadujícímu mistrovi. Šlágr Kometa vs. Třinec živě jen na O2 TV Sport!

Třinec má za sebou neúspěšnou účast ve Spengler Cupu. V Davosu sice rozhodně ostudu neudělal a ve všech třech zápasech byl vyrovnaným soupeřem, z výhry se ovšem neradoval ani jednou.

Tipsport extralize ale nadále vládne. Oceláři zvítězili čtyřikrát v řadě a na druhý Liberec, jenž má navíc o utkání více, drží dvoubodový náskok. Spoléhat se finalista z loňské sezóny může znovu na Martina Růžičku, který se již dostal do čela týmového kanadského bodování.

Střelecky poté Oceláře táhne Martin Adamský a taktéž kanadské překvapení jménem Ethan Werek, oba dva si připsali po deseti gólech. Na druhé straně si Třinec bude muset dávat enormní pozor na první útok brněnských mistrů. Trio Mueller-Holík-Zaťovič má totiž fantastickou formu.

Všichni tři se nachází v první pětce kanadského bodování, nejlépe je na tom centr první formace, který nasbíral už 34 kanadských bodů. Zaťovič s Muellerem poté zapsali po čtrnácti gólech a na vedoucí duo Kvapil-Vincour ztrácí jedinou branku.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Kometa naposledy doma překvapivě padla s Mladou Boleslaví, navíc nedokázala skórovat. Chuť si tak vylepšila v Pardubicích, které smetla poměrem 1:4. Za Třincem ale úřadující mistr zaostává, s odstupem deseti bodů drží pátou pozici.

Co se vzájemných zápasů týče, oba letošní duely byly nesmírně vyrovnané. V Brně se radovali domácí po vítězné brance Pláška mladšího devatenáct vteřin před koncem, druhé střetnutí poté muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se nechal vyloučit Martin Zaťovič a hrdinou se tak stal útočník Třince Erik Hrňa.

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Martin Zaťovič, útočník Komety

Třiatřicetiletý útočník má v posledních týdnech velmi dobrou formu a s největší pravděpodobností překoná svůj loňský počin, kdy v základní části posbíral třicet kanadských bodů. Zaťovič navíc prožil i oba vydařené zápasy proti Ocelářům. V prvním střetnutí na domácím ledě zaznamenal úvodní branku, na ledě Třince si poté připsal dvě přihrávky. Bodovat by tak měl i ve šlágru 32. kola.

Páteční šlágr 32. kola Tipsport extraligy mezi Kometou Brno a Oceláři z Třince si rozhodně nenechte ujít! Přímý přenos startuje na O2 TV Sport v 17:45 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru