Veselý prosincovou hvězdou Euroligy: Čím si řekl o cenu pro nejužitečnějšího hráče?

Finalista posledního ročníku v předchozím měsíci ovládl všech pět duelů, sérii výher natáhl už na jedenáct v řadě a soutěži jasně kraluje. A právě Veselý na tom má velkou zásluhu. V prosinci se úspěšnost jeho střelby vyšplhala těsně pod 69 procent, v zápasech dával v průměru 16,6 bodu, připisoval si před sedm doskoků a 2,6 asistence.

Hvězda pětadvacetiletého rodáka z Ostravy nejvíc zazářila v bitvě s CSKA Moskva (79:75). Veselý se postaral se o 19 bodů Fenerbahce, byl autorem vítězného koše a deseti získanými fauly navíc zkompletoval ceněný triple double. K tomu navíc přidal ještě 10 doskoků a tři asistence. Stal se tak ústřední postavou sledovaného šlágru tradičních euroligových účastníků.

S Fenerbahce dostal na lopatky i obhájce titulu

V úvodním prosincovém duelu proti Panathinaikosu (81:69) si sedmi asistencemi vytvořil dosavadní maximum v euroligové kariéře, následně se střelecky blýskl jak proti Milánu (92:85), tak na palubovce černohorské Budučnosti Podgorica (89:65), kde byl s 19 body nejlepší střelcem tureckého šampiona. Tomu následně pomohl i ke skalpu úřadujícího šampiona Realu Madrid (65:63).

Nepřehlédněte: Tři nejpovedenější zápasy Jana Veselého v letošním ročníku Euroligy

Diskuzi o volbě nejlepšího hráče měsíce prosince usnadnil euroligovým zástupcům i fakt, že v indexu užitečnosti se Veselý dostal na průměrnou hodnotu 23,6, což je nejvíc ze všech hráčů v soutěži. „Je krásné být odměněn za naši tvrdou práci a také za způsob, jakým se snažím svému týmu pomoct. Sezona ale ještě ani zdaleka nekončí,“ nechal se slyšet český pivot, který po zisku titulu v roce 2017 sní o druhém velkém triumfu v prestižní soutěži.

Jak si Veselý s Fenerbahce povede v Eurolize dál, můžete sledovat na O2 TV Sport, kde zápasy slavné soutěže pro nejlepší evropské kluby pravidelně vysíláme.

Tip: Sledujte zápasy basketbalové Euroligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru