Sparta vstupy do nového roku umí. Potvrdí to také proti Pirátům z Chomutova?

Sparta v minulém kole konečně zabrala a ačkoliv doma proti Mladé Boleslavi skórovala jen jednou, brala tři body. Čisté konto udrželi svěřenci kouče Uweho Kruppa poprvé od 23. listopadu, kdy zvítězili na ledě Zlína.

Nyní se podruhé v řadě představí doma, v rámci předehrávky 32. kola přivítají chomutovské Piráty. Severočeši na tom taktéž nejsou nijak zvlášť dobře. Z posledních čtyř zápasů vytěžil jedinou výhru a nadále figurují až na třinácté pozici.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

V O2 areně navíc v minulém vzájemném utkání Spartu příliš nepotrápili a prohráli 1:4. Pirátům se ale následně vydařila odveta a bez šance byla tentokrát Sparta, která zásluhou tříbodových Valacha a Stránského prohrála vysoko 0:5.

Do utkání jde nicméně v roli favorita domácí celek. Ten bude doufat, že na vítězný gól z minulého střetnutí naváže Lukáš Klimek a že svou formu postupně znovu objeví Petr Vrána či Lukáš Pech. Pražané navíc umí vstupy do nového roku. Vyhráli pět z posledních šesti duelů na začátek nového kalendářního roku.

Řekli před zápasem…

Juraj Valach, obránce Chomutova: „Pro mě to je na Spartě vždycky takové specifické, protože se Slavií jsem v O2 areně hrával. Hraji tam rád a proti Spartě se člověk dokáže víc nahecovat. Doufám, že to bude dobrý zápas. Pokud budeme pokračovat v podobném výkonu a budeme o něco efektivnější, tak by to mohlo bodově klapnout.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Juraj Valach, obránce Chomutova

Devětadvacetiletý slovenský obránce už čtvrtou sezónu hraje za Chomutov. Bývalý bek Slavie dosud nasbíral sedm kanadských bodů za dvě branky a pět asistencí, hned tři body si ale připsal v minulém vzájemném utkání. Rodák z Topolčan nejprve v přesilové hře nahrál Janu Stránskému a v úvodu druhé třetiny se z další přesilovky sám prosadil. Poté si připsal i třetí bod v přesilové hře a i díky jeho výkonu tak Chomutov rozdrtil Spartu 5:0. Prosadí se Valach i tentokrát?

Středeční předehrávku 32. kola Tipsport extraligy mezi Spartou a Chomutovem si rozhodně nenechte ujít. Přímý přenos startuje na O2 TV Sport v 18:15 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru