Tři nejpovedenější zápasy Jana Veselého v letošním ročníku Euroligy

1. kolo: Fenerbahce – Gran Canaria 97:72

Nikdo jiný se na vítězném vstupu Fenerbahce do nového ročníku Euroligy nepodílel víc. Veselý v otevíracím utkání přidal k 19 bodům ještě tři asistence a 11 doskoků a s indexem užitečnosti 34 se stal nejlepším hráčem úvodního kola soutěže. „Bylo to ale týmové vítězství. Jsem rád, že jsme začali doma vítězstvím, a věřím, že budeme takhle pokračovat. Já se tomu budu snažit pomoci nejlépe, jak umím,“ prohlásil po zápase v polovině října český reprezentant.

4. kolo: Anadolu Efes – Fenerbahce 89:83

V derby rivalů z Istanbulu vyrovnal osmadvacetiletý pivotman svůj nejlepší výkon v prestižní soutěži. Stejně jako v únoru proti Bambergu se dostal v užitečnosti na vysoké číslo 36. Za více než 32 minut strávených na palubovce stihl nasázet 24 bodů, i díky tomu, že proměnil hned 10 z 12 pokusů za dva body a čtyři z pěti trestných hodů. K tomu přidal osm doskoků a sedm asistencí. Ani nejlepší Veselého střelecký výkon v tomto ročníku ale nezabránil zatím jediné porážce Fenerbahce.

13. kolo: Fenerbahce – CSKA Moskva 79:75

Postaral se o devatenáct bodů, byl autorem vítězného koše, připsal si i deset získaných faulů a zkompletoval tak nezvyklý, ale ceněný triple double. Veselý se stal ústřední postavou šlágru tradičních euroligových účastníků. „V podstatě jsme hráli o první místo. Čísla neřeším, hlavně chci týmu co nejvíce pomoci. Formu cítím, ale je to týmová forma. Hrajeme dobrý basket a v tom musíme pokračovat,“ zdůraznil po utkání, v němž zaznamenal ještě 10 doskoků a tři asistence.

Na další atraktivní zápasy basketbalové Euroligy se můžete těšit hned první týden v novém roce 2019, kdy nejkvalitnější soutěž starého kontinentu načne druhou polovinu základní části. Z programu 16. kola vám na O2 TV Sport nabídneme jako obvykle tři přímé přenosy.

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru