Hvězdně obsazený turnaj v Brisbane na O2 TV Tenis: O titulu sní sedm hráček z Top 10!

Australské Brisbane, novozélandský Aucklad a čínský Šen-čen. To jsou místa, kde si tenistky zahrají o první body do světového žebříčku pro sezonu 2019. Ve všech případech jde o atraktivní destinace, nad kterými ční prvně jmenovaná.

Brisbane je první ze zastávek série turnajů kategorie Premier, což znamená nejen lákavé prize money, ale také možnost získat více než slušnou porci bodů. Na vítězku čeká 470 bodů. I proto sem každoročně míří největší hvězdy a ani letos tomu není jinak. O titul se popere sedm hráček z Top 10.

Tip: Úvodní turnaje nové tenisové sezony můžete sledovat s balíčkem O2 TV Sport Pack

Pozice turnajové jedničky připadla obhájkyni titulu a čtvrté hráčce světového žebříčku Ukrajince Elině Svitolina (na foto). Za ní pak následují grandslamové šampiony Japonka Naomi Ósaka s Američankou Sloane Stephens, které jste rovněž mohli vidět na listopadovém Turnaji mistryň v Singapuru.

„Jsme nadšeni, že do Brisbane chce opět přijet tolik špičkových hráček,“ neskrývá radost Cameron Pearson, ředitel atraktivního podniku, jenž se stal součástí příprav na první grandslam sezony Australian Open.

Čtyři Češky v hlavní soutěži

Mezi největší hvězdy patří bezpochyby i čtvrtá nasazená Petra Kvitová s pětkou Karolínou Plíškovou. Obě už tady dokázaly jednou vyhrát, Plíšková navíc v lednu 2018 dokráčela až do semifinále, kde ji vystavila stopku až pozdější vítězka Elina Svitolina.

To dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová si Brisbane pro start sezony vybrala poprvé od roku 2013. Dvojici nejlepších českých hráček doplní ještě fedcupová hrdinka Kateřina Siniaková s Marií Bouzkovou. Ta si start v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci.

Los turnaje turnaje najdete ZDE.

Nejkvalitněji obsazený turnaj v úvodu nové sezony na okruhu WTA Brisbane International sledujte od pondělí 31. prosince na stanici O2 TV Tenis. Těšit se můžete celkem na 37 přímých přenosů, včetně velkého finále.

Nepřehlédněte: S přelomem roku se na O2 TV Tenis vrátí přímé přenosy! Na jaké turnaje se můžete těšit?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru