Tenisová sezona začíná: Jaké destinace si na rozjezd vybraly české hvězdy?

Rok co rok je to stejné. Pozornost tenisových příznivců i expertů se zkraje nového roku tradičně upíná do australského Brisbane. První z turnajů kategorie Premier přiláká každoročně největší hvězdy, mezi nimiž nebudou chybět světová sedmička Petra Kvitová s osmičkou Karolínou Plíškovou.

Zejména druhé z nich se na turnaji, který se stal symbolem začátku nové sezony a zároveň zahájení příprav na první grandslam sezony Australian Open, v posledních letech dařilo. V roce 2017 tady vybojovala titul, letos cestu Plíškové za obhajobou zatarasila v semifinále až pozdější vítězka Ukrajinka Elina Svitolina.

Nepřehlédněte: Pět titulů, 47 výher a 3 miliony dolarů. Sezona české lvice Petry Kvitové v číslech

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová se v Brisbane představí poprvé od roku 2013, ještě o dva roky dříve tady dokázala triumfovat. Dvojici nejlepších Češek doplní na prestižním podniku s dotací ve výši jednoho milionů dolarů také Kateřina Siniaková (31. místo v žebříčku WTA).

Strýcová nabrala směr Nový Zéland

Na dalekou cestu se vydala také světová hráčka číslo 33 Barbora Strýcová. Třiatřicetiletá tenistka vstupovala v posledních čtyřech letech do sezony vždy na rovněž kvalitně obsazeném turnaji v novozélandském Aucklandu a nic na tom nezměnila. Letos i loni došla až do čtvrtfinále, proklestí si cestu alespoň mezi osmičku nejlepších na ASB Classic česká bojovnice potřetí za sebou?

Jak se hvězdným českým tenistkám povede vstup do nové sezony můžete sledovat na stanici O2 TV Tenis, kde od pondělí 31. prosince začneme vysílat nejen turnaje v Brisbane a Aucklandu, ale také v čínském Šen-čenu. Připravte se, maraton tenisových přenosů pomalu začíná!

  • Turnaje, které můžete na přelomu roku sledovat na O2 TV Tenis:
Brisbane International 31.12. – 6.1. 37 přímých přenosů
Šen-čen Open 31.12. – 5.1. 37 přímých přenosů
ASB Classic 31.12. – 6.1. 37 přímých přenosů

Už jste viděli? Pět tenistek, které v roce 2018 vydělaly na prize money největší balík

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru