Lídři méně sledovaných statistik extraligy: Na vhazování nejlepší Jelínek, kdo zařídil nejvíce bodů?

Vítězné góly

Tipsport extraliga má momentálně čtyři nejlepší střelce, se čtrnácti góly jimi jsou Marek Kvapil, Peter Mueller, Zbyněk Irgl a Tomáš Vincour. Jenže ani jeden z těchto kanonýrů nevede ve statistice vítězných branek. Hned pět jich totiž zaznamenala útočná stálice Litvínova, Viktor Hübl. Čtyři vítězné trefy poté posbírali Libor Hudáček, Vojtěch Němec a Lukáš Nahodil.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Hattricky

V Tipsport extralize dosud padlo pouze šest hattricků, žádný hráč poté nezaznamenal tři branky v utkání ve dvou zápasech. Čepice na ledě skončily po výkonech Martina Zaťoviče, Michala Vondrky, Vojtěcha Němce, Michala Bulíře, Pavla Kubiše a Petra Strapáče.

Zblokované střely

Nikoho asi nepřekvapí, že v této statistice naprosto dominuje obránce Vítkovic Jan Výtisk, který zblokoval už 79 pokusů soupeřů. Na druhé pozici je Michal Gulaši, bek Komety má ale hned o třináct „bloků“ méně. Mezi útočníky vede Tomáš Rolinek, ten zabránil šestatřiceti střelám na branku.

Nepřehlédněte: Kvapilova série skončila. Kdo další může zaútočit na rekord Vladimíra Růžičky?

Hity

A nikoho tak rozhodně nepřekvapí ani dominance Jana Výtiska v počtu hitů, na svém kontě jich má už 92. Náskok má zkušený rodák z Ostravy obrovský, druhý Michal Trávníček má jen 57 hitů. Pro zajímavost dodejme, že jen 7 hráčů má 40 a více úspěšných hitů.

Vhazování

Na buly je momentálně nejlepším hráčem Petr Jelínek z Liberce. Ten vyhrál už 359 vhazování a z hráčů, kteří absolvovali alespoň 100 vhazování, je jediným s úspěšností přes 60 procent (60,44 %). Přes 300 vhazování vyhrál ještě útočník Třince Tomáš Marcinko (338), nikdo další už se přes tuto hranici zatím nedostal.

Asistence gólmanů

A na závěr jedna vskutku neobvyklá statistika. Brankáři mají za úkol především zabraňovat gólům, občas ale založí akci, po které branka padne na druhé straně. Celkem si už asistenci připsalo dvanáct různých brankářů. Nejúspěšnějším gólmanem v tomto ohledu je Dominik Frodl z Plzně, který asistoval už u třech branek. Dvě asistence si poté připsali Branislav Konrád z Olomouce a Jaroslav Janus z Litvínova.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru