Kvapilova série skončila. Kdo další může zaútočit na rekord Vladimíra Růžičky?

Martin Růžička – HC Oceláři Třinec

Třiatřicetiletý útočník i kvůli zdravotním problémům odehrál jen 19 utkání, přesto už má v tabulce kanadského bodování 20 bodů. Třinec zatím vládne Tipsport extralize, vyhrál čtyřikrát v řadě a ve všech těchto zápasech Martin Růžička bodoval. Proti Chomutovu asistoval na první branku, proti Mladé Boleslavi si připsal taktéž asistenci (12 vteřin před koncem utkání) a se Zlínem zapsal hned dvě branky. V pátek jeho sérii nezastavila ani Olomouc, Růžička přihrál na dvě branky. Zatím tak bodoval ve čtyřech zápasech v řadě a k Marku Kvapilovi tak má pořádně daleko.

František Lukeš – HC Verva Litvínov

Formu si neustále drží i útočník Vervy František Lukeš. Ten ale dosud bodoval jen ve třech zápasech v řadě. Proti Vítkovicím zapsal branku v oslabení, Mladé Boleslavi a Zlínu vstřelil gól při trestném střílení. V pátek zapsal i asistenci a z této minisérie tak zatím vytěžil čtyři body. Další šanci bude mít po Vánocích na ledě posledních Pardubic.

Tomáš Vincour – HK Mountfield

Nejblíže k sérii Marka Kvapila má Tomáš Vincour z Hradce Králové. Osmadvacetiletý útočník má po svém příchodu z brněnské Komety vynikající střeleckou formu a se čtrnácti góly dělí první příčku mezi kanonýry. Vincour svou bodovou sérii táhne od 23. listopadu, kdy gólem pomohl Mountfieldu k výhře nad Litvínovem. Úspěšný zásah si připsal i proti Liberci, následné dva duely proti Plzni a Vítkovicím vynechal. V dalších čtyřech zápasech už ovšem znovu bodoval. Třinci vstřelil branku, proti Mladé Boleslavi zapsal asistenci a poté se opět radoval ze střeleckých úspěchů. Jedním gólem pomohl porazit Pardubice (gól vstřelil v předposlední minutě do prázdné branky) a dvakrát se do statistik zapsal v pátek proti Chomutovu. Z naší nabídky tak má ke Kvapilovi nejblíže, ovšem stále pořád velmi daleko.

Nepřehlédněte: Víkend zpestří dva přenosy ze švýcarské National League. Jak si povedou poslední finalisté?

Peter Mueller – HC Kometa Brno

Peter Mueller je v kanadském bodování na průběžné šesté pozici, na Kvapila ale ztrácí propastných sedmnáct bodů. Jeho bodová série navíc taktéž není úplně exkluzivní, americký útočník dosud bodoval ve třech zápasech po sobě. Třicetiletý světoběžník skóroval proti Zlínu, Chomutovu i Plzni a se čtrnácti góly dělí první pozici ve střelecké tabulce. Mueller navíc nastupuje v prvním útoku a pravidelně dostává kolem pětadvaceti minut na ledové ploše. Svou bodovou šňůru tak zcela jistě může natáhnout na nějaké zajímavé číslo. Připomeňme, že v dalším kole hraje úřadující mistr na ledě Olomouce.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru