Spilková v České uličce: Postup na LPGA Tour? Chci skloubit golf s osobní spokojeností

Už jí dochází, čeho dosáhla. I kvůli tomu, že začíná pomalu řešit stěhování, aby to mělo blízko na turnaje. Jejím novým domovem se na celý příští rok stane pravděpodobně Florida. „Jsou tam krásná golfová hřiště, navíc jsem vždy snila o bydlení u moře. Turnaje jsou ve Spojených státech, případně v Asii, létat z Česka by bylo komplikované. Takhle to pro mě bude lepší,“ odůvodnila, proč se chystá na stěhování.

Kvalifikaci na slavnou sérii bere čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy jako vývoj své dosavadní kariéry. „Vím, že golf umím, někdy přijdou super výsledky, někdy se zase nedaří. Jde určitě o jeden z mých větších úspěchů. Vždycky jsem si přála se na LPGA Tour dostat, takže super,“ neskrývá radost. „Bude to pro mě něco nového a nová výzva. Chvíli se asi budu hledat, doufám, že sama pro sebe najdu správnou cestu, jak skloubit golf s osobní spokojeností,“ věří sympatická golfistka.

Bez sponzorů by to nešlo

Na nejkvalitnějším světovém ženském okruhu si může přijít na pohádkové peníze, ještě předtím ale sama musí do sezony investovat nemalou sumu. „Na sezonu v LPGA počítám s rozpočtem kolem sedmi, osmi milionů včetně letenek. Je to spousta peněz,“ uvědomuje si. Finance má ale zajištěné, a to díky sponzorům, bez jejichž pomoci by se ještě neobešla. „Často ještě musím část peněz z prize money používat třeba na cesty. Sponzoři mi hodně pomáhají, za což jim samozřejmě děkuji. Spolupráce s nimi je fajn,“ pochvalovala si Spilková v České uličce.

Patrik Eliáš hostem České uličky: Mluvil o životě po dlouhé kariéře v NHL i vztahu s Jágrem

V rozhovoru s Michalem Hrdličkou dále prozradila, že v následujícím roce bude kromě LPGA Tour hrát i nadále také na okruhu Ladies European Tour, kde si che udržet kartu. „Budu to muset nějak skloubit, kalendář ještě nemáme, ale hodlám se dost rozhodovat podle pocitu. Vím, že můžu hrát maximálně tři turnaje v kuse a pak si musím dát volno. Některé z turnajů určitě vynechám,“ plánuje úspěšná mladá žena s neotřelými názory na svět.

Ani ona se nevyhnula nepříjemné otázce, kterou dostává každý host České uličky. V případě Spilkové padl dotaz, zda by se bránila focení pro pánský časopis. „Jsem otevřená úplně všemu, není to ale otázkou peněz, ale spíše nápadu. Muselo by mě to zaujmout,“ odpověděla po svém.

Dlouhodobě nejlepší česká golfistka dále otevřela třeba téma vztahů mezi světovými hráčkami, prozradila, zda přemýšlí nad založením vlastní rodiny a promluvila i o tom, co jí pomohlo překonat těžká období v kariéře. Reprízu posledního letošního dílu České uličky s Klárou Spilkovou můžete na O TV Sport sledovat tuto neděli 23. prosince v 11:30, případně ve středu 26. prosince v 10 hodin.

Nepřehlédněte: Paska: Některým agentům říkám obchodníci se zeleninou. Má nového Rosického?

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru