Víkend zpestří dva přenosy ze švýcarské National League. Jak si povedou poslední finalisté?

Curyšským Lvům po zisku titulu nevychází sezona zrovna podle předpokladů a po dvou porážkách za sebou se propadli na devátou příčku, která by na konci základní části znamenala boj o udržení v baráži. Proti Lausanne se jim ovšem daří, oba letošní duely ovládli. Vždy to ale bylo těsné.

V devátém kole vyhrál Curych na svém ledě 2:1. Druhé vzájemné měření sil v Lausanne nabídlo daleko atraktivnější podívanou okořeněnou devíti góly. Opět měli větší důvod k radosti hráči mistrovského celku po výhře 5:4. To už v jejich sestavě chyběl útočník Roman Červenka, který se léčí s plicní embolií. Návrat mistra světa z roku 2010 je zatím v nedohlednu. Poradí si Lvi bez své opory s Lausanne i potřetí?

Sobotní zápas 30. kola mezi Lausanne a mistry z Curychu sledujte na O2 TV Sport od 19:40 hodin.

Repríza semifinále v Luganu

Nedělní duel Lugana Bielem bude reprízou semifinále play-off z minulé sezony a také soubojem elitních střelců. Jak střelec Lugana Grégory Hofmann, tak Damien Brunner z Bielu nasázeli už čtrnáct gólů a s dalšími třemi kanonýry, včetně Dominika Kubalík z Ambrí-Piotta, se dělí o první místo v tabulce střelců.

Zejména pro dvaatřicetiletého Brunnera bude mít zápas speciální náboj. Borec se zkušenostmi z NHL totiž předchozí čtyři sezony oblékal dres Lugana, teď se mu postaví už potřetí. V prvním vzájemném duelu vstřelil vítěznou branku Bielu, následně se dokonce blýskl hattrickem a měl hlavní podíl na porážce svého předchozího zaměstnavatele. Bude pálit ostrými i tentokrát?

Přímý přenos nedělního duelu 29. kola začíná na O2 TV Sport v 15:40 hodin.

  • Přenosy ze švýcarské National League na O2 TV Sport:
Sobota 22. prosince 19:40 Lausanne – Curych (30. kolo)
Neděle 23. prosince  15:40 Lugano – Biel/Bienne (29. kolo)

Foto: zsclions.ch, hclugano.ch

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru