Nymburk v utkání o naději zajíždí na půdu úřadujícího vítěze Ligy mistrů

Nymburští navíc velmi dobře vědí, že postup v rámci Ligy mistrů, který se jim povedl v minulých dvou sezónách, není ještě úplně ztracen. Na výlet do Atén, kde je dnes čeká zápas proti silnému AEK, tak v žádném případě nevyrazili. „To, že je pravděpodobnost menší, ale neznamená, že bychom cokoli vzali na lehkou váhu. Prvně ta pravděpodobnost stále existuje. A i kdyby to nedopadlo, chceme opravdu postoupit alespoň do Europe Cupu a v tomto smyslu nehodláme ponechat nic náhodě,“ pokračuje v bojovném naladění Šimeček, člen vedení nymburského týmu.

Zbývá upřesnit, že do play-off v Lize mistrů postupují první čtyři celky ve skupině. Nymburk je nyní poslední, a na pozice pro play-off ztrácí lehce za polovinou zápasů v základní části už 3 výhry. Postup do Europe Cupu, tedy o stupínek nižší kvalitativní úrovně evropských pohárů, zajistí pátá nebo šestá pozice. A na ty ztrácí český celek jen jednu výhru.

Na aténskou Olympijskou halu řecké basketbalové legendy Nikose Galise, kde se dnes bude zápas hrát, mají nymburští skvělé vzpomínky. Než smolně prohráli doma o 11 bodů, vyhráli tady první zápas osmifinále soutěže o 10 bodů. A odehráli tehdy skvělý zápas. „Návrat do haly byl velmi emotivní. A nejen do ní. Začalo to už příjezdem do hotelu, kde se od naší návštěvy vůbec nic nezměnilo. Maximálně jen to, že je v Aténách o pár stupňů méně, než bylo letos v březnu. Jinak je stejný personál v hotelu i v hale. Všechno tak na nás tady dýchlo vzpomínkami,“ popisuje atmosféru z místa dění Šimeček.

Fanoušek Nymburka by se ani trochu nezlobil, kdyby si basketbalisté vzpomenuli i na tehdejší výkon a dokázali ho zopakovat. Nebo se k němu alespoň přiblížit. Je však třeba říci, že celek AEK od předešlé sezóny hodně posílil. A na výsledcích je to znát. Nicméně v prvním vzájemném měření této sezóny v Praze v hale Královka prohrál Nymburk smolně až v prodloužení. A tehdy chyběl kousek k tomu, aby zápas vyhrál.

Tehdy do utkání nenastoupil kvůli zranění někdejší hráč Nymburku, Howard Sant-Roos. Ten nyní úspěšně hájí barvy AEK a na dnešní zápas bude určitě připraven. A i řádně nažhaven. Nymburští se s ním během dnešního dopoledního tréninku již stihli krátce vidět. „To byla také emotivní záležitost. Howie strávil v Nymburku dobré období a dá se říci, že v Nymburce nastartoval svoji kariéru. Je to skvělý hráč a víme, že pro nás dnes bude velkým ohrožením,“ uvědomuje si kvalitu bývalého hráče Středočechů Šimeček.

Zápas v Aténách začíná místní času od půl osmého, pro fanouška v České republice je to od 18:30. Přímý přenos na O2TV doplní svými postřehy někdejší trenér národního basketbalového týmu ČR, Michal Ježdík.

Foto: basket-nymburk.cz

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru