Po Channel One Cupu je extraliga zpět. Smlsne si Kometa na Pirátech i potřetí v sezoně?

Formu měly oba celky před reprezentační pauzou podobnou. Chomutov prohrál čtyřikrát v řadě a uspěl až při posledním střetnutí před Channel One Cupem. Doma si po nájezdech poradil s Olomoucí, stále ovšem zůstává na poslední pozici.

Kometa z pěti posledních duelů taktéž zvládla jen jediný, v rámci 26. kola si venku poradila se Zlínem a nadále tak zůstává v elitní šestce. Poté ještě musel úřadující mistr sehrát odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů. Švédská Frölunda ovšem dvakrát českého mistra přejela a Brno se tak muselo s Ligou mistrů rozloučit.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Nyní zajíždí na led Pirátů a pokusí se navázat na předchozí dva vzájemné zápasy z letošní sezóny. Hned v prvním kole z toho bylo vítězství 4:2, doma poté Kometa uspěla poměrem 3:1.

Na závěr ještě něco k lídrům obou týmů. Piráty bodově drží Vladimír Růžička, který dosud jako jediný překonal dvacetibodovou hranici (21 bodů). Brno má takové hráče tři. Kanadskému bodování vévodí se sedmadvaceti body Petr Holík, nejlepším střelcem s třinácti góly je poté Martin Zaťovič.

Řekli před zápasem…

Kamil Pokorný, asistent trenéra Komety: „Věřím, že jsme všichni natolik chytří, že si uvědomujeme, nakolik je extraliga vyrovnaná. Už v prvním zápase to bylo velice složité, rozhodli jsme až v závěru. Důležitá bude disciplína, nesmíme pouštět soupeře do přesilovek. Na tabulku bych se vůbec nedíval.“

Nepřehlédněte: Milan Gulaš v magazínu ICE TIME: Hokej jsem si nejvíc užíval s Vlasákem a Strakou

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Peter Mueller, útočník Komety

Peter Mueller v sezóně zatím nasbíral 20 kanadských bodů, další by mohl přidat proti Pirátům. Mueller, jenž se trefil i v posledním extraligovém klání na ledě Zlína, má na Chomutov dobré vzpomínky. V prvním vzájemném utkání si připsal asistenci, ve druhém střetnutí kromě nahrávky i skóroval.

Úterní předehrávku 27. kola Tipsport extraligy mezi Chomutovem a mistrovskou Kometou si rozhodně nenechte ujít. Přímý přenos začíná na O2 TV Sport v 17:15 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru