Devátá výhra pro Fenerbahce v řadě? Veselý povede lídra Euroligy proti CSKA Moskva!

Fenerbahce zatím v letošní euroligové sezoně šlape jako dobře namazaný stroj. Ve dvanácti odehraných kolech prohrál turecký šampion pouze jednou, když nestačil v istanbulském derby na konkurenční Anadolu Efes. Od té doby je finalista loňského Final Four naprosto suverénní a nastartoval parádní sérii čítající už osm výher v základní hrací době za sebou.

Nepřehlédněte: Basketbalové hody na O2 TV Sport: Sledujte české zástupce v Lize mistrů i Euroligu

Naposledy si Fenerbhace poradilo s Milánem 92:85 a svůj nemalý podíl na tom měl ve výtečné formě hrající Jan Veselý, který strávil na palubovce nejvíc času ze všech hráčů istanbulského celku. A statistiky české hvězdy Euroligy? Se 17 body byl druhým nejlepším střelcem vítězů hned po dvacetibodovém Marku Guduričovi, navíc přidal i pět doskoků.

Zvládnuté derby moskevských rivalů

Teď povede reprezentační pivot svůj tým do dalšího extrémně těžkého duelu. Vítěz prestižní soutěže ze sezony 2016/2017 přivítá v Ülker Sports Areně CSKA Moskva. Dlouholetý vládce ruského basketbalu se rychle otřepal z porážky s Baskonií a v moskevském derby nedal šanci Chimki (88:74). Proti Fenerbahce bude spoléhat na Coryho Higginse, třetího nejlepšího střelce soutěže.

V minulém ročníku Euroligy na sebe slavné kluby narazily dvakrát v základní části. První duel hraný v Moskvě vyhráli díky lépe zvládnutému prodloužení hráči Fenerbahce, odveta v Istanbulu naopak vyšla lépe CSKA. Kdo uspěje tentokrát? Souboj tureckého a ruského šampiona sledujte od 18:40 na O2 TV Sport.

O dvě hodiny později si můžete na stejném místě užít ještě jeden atraktivní duel 13. kola Euroligy. Barcelona vyzve na souboj jiného tradičního účastníka nejprestižnější evropské soutěže – řecký Olympiakos.

  • 13. kolo Euroligy – rozpis přenosů na O2 TV Sport:
Úterý 18. prosince 18:40 Fenerbahce Istanbul – CSKA Moskva
20:45 FC Barcelona – Olympiakos Pireus

Tip. Zápasy basketbalové Euroligy můžete sledovat s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru