Plzeň se po skalpu AS Řím chystá na Karvinou. Zakončí podzim vítězně i ve FORTUNA:LIZE?

Proč zápas sledovat…

Viktoria Plzeň v týdnu předvedla proti římskému AS heroický výkon a po výhře 2:1 může slavit postup do jarní fáze Evropské ligy. Nyní se ale musí úřadující mistr plně zkoncentrovat na poslední podzimní ligový zápas.

Viktorka se vrátila na vítěznou vlnu a v zápasech proti Zlínu a Karviné kromě zisku šesti bodů neinkasovala ani jednu branku. Svěřenci kouče Pavla Vrby si tak pohodlně drží druhou pozici, na vedoucí Slavii ale ztrácí před posledním kolem podzimní části čtyři body.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Proti Karviné je Plzeň doma stoprocentním favoritem. Karviná sice po remíze v Mladé Boleslavi a výhře doma nad Jabloncem opustila poslední pozici, nadále ale zůstává v pásmu poražených.

Na Plzeň navíc nemá ideální vzpomínky. V Doosan Aréně po svém návratu mezi elitu ještě neskórovala, naprázdno vyšla i v prvním letošním vzájemném měření sil. Už v šesté minutě rozhodl duel 5. kola Michael Krmenčík, toho by měl zítra nahradit Tomáš Chorý, jenž skóroval v posledních dvou ligových zápasech.

Karviná Plzeň

Řekli před zápasem…

Norbert Hrnčár, trenér Karviné: „Favoritem jsou jednoznačně domácí. Chtěli bychom eliminovat jejich silné stránky a my se pokusíme překvapit a třeba nějakým způsobem Plzeň zaskočit. Musíme být koncentrovaní po celých devadesát minut a vydržet co nejdéle bez inkasované branky. Ideální by pochopitelně bylo zakončit podzimní část jakýmkoliv bodovým ziskem.“

Dušan Fitzel, asistent trenéra Viktorie Plzeň: „Doufám, že s Karvinou sehrajeme opět dobrý zápas, hlavně výsledkově úspěšný. Po utkáních Ligy mistrů to nebývá úplně jednoduché, ale věřím, že kluci jsou natolik zkušení, že to zvládneme.“

Už jste četli? PŘEHLED: Výdělky Plzně v Lize mistrů. Do klubové kasy letos přiteče suverénně nejvíc!

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Tomáš Chorý, útočník Plzně

V týdnu vstřelil Tomáš Chorý svůj nejdůležitější gól v kariéře, nyní se po italském velkoklubu pokusí překonat i Karvinou. V lize se dosud trefil dvakrát, obě branky ale vstřelil v posledních dvou zápasech. Bývalý útočník Sigmy Olomouc tak má vynikající formu a od kouče Pavla Vrby dostane zcela jistě příležitost i v neděli.

Nedělní duel mezi Viktorií Plzeň a Karvinou můžete sledovat jen v O2 TV. Tradiční zápasové studio začíná na O2 TV Sport ve 14:30 hodin. Utkání můžete rovněž sledovat na O2 TV Fotbal.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru