Od Sereny, přes Cibulkovou k mladé Ukrajince. Pět posledních vítězek Turnaje mistryň

2014: Serena Williams

Americká legenda vyhrála v sezoně pět titulů a ani jednou během roku neopustila místo světové jedničky. Na Turnaj mistryň se kvalifikovala jako první a následně si ho také podmanila. Ve skupině sice musela sklonit před Simonou Halep, nicméně postoupila a ve finále Rumunce vrátila porážku i s úroky. Tímto triumfem završila zlatý hattrick na Turnaji mistryň, který ovládla celkově popáté.

Také čtěte: Pět titulů, 47 výher a 3 miliony dolarů. Sezona české lvice Petry Kvitové v číslech

2015: Agnieszka Radwanska

Dnes devětadvacetiletá Polka se před třemi roky postarala o něco, co se dosud ještě nikomu nepovedlo. Na turnaji pro osmičku nejlepších hráček dokázala jako první triumfovat s jedinou výhrou ve skupině. V semifinále si poradila se Španělkou Muguruza a ve finále její forma vygradovala. Po další dramatické třísetové bitvě zhatila naděje Petry Kvitové na druhý titul.

2016: Dominika Cibulková

Premiérový start na prestižním podniku proměnila v největší úspěch v kariéře. Zarputilá Slovenka po životní sezoně sice vyhrála ve skupině jediný zápas, i tak ale postoupila a poté to byla z její strany velká jízda. V semifinále udolala po velkém boji Rusku Světlanu Kuzněcova a v boji o titul vrátila Angelique Kerber porážku ve skupině. Němku smetla ve dvou setech a mohla slavit.

Už jste viděli? Pět tenistek, které letos vydělaly na prize money největší balík

2017: Caroline Wozniacki

Úspěšná Dánka o sobě dala na Turnaji mistryň pořádně vědět už v roce 2010, kdy došla až do finále. O sedm let později se do boje o titul probojovala znovu a napodruhé ho už zvládla. Trofej pojmenovanou po americké legendě Billie Jean King si zajistila výhrou nad Venus Williams. Šlo o sedmadvacátý singlový titul na okruhu WTA v kariéře osmadvacetileté tenistky.

2018: Elina Svitolina

Místenku na podniku v Singapuru si zajistila až jako jedna z posledních a z pozice turnajové šestky nepatřila mezi hlavní favoritky. Čtyřiadvacetiletá Ukrajinka, pro kterou bylo dosud na velkých turnajích maximem čtvrtfinále, ale porážela postupně jednu soupeřku za druhou a nezastavila ji ve finále ani Američanka Sloane Stephens. Turnaj mistryň ovládla bez jediného zaváhání.

A právě vyvrcholení letošního ročníku prestižního turnaje si můžete už tuto sobotu 15. prosince připomenout na O2 TV Tenis. Stanice ze záznamu odvysílá oba semifinálové duely i samotný boj o titul nejen ve dvouhře, ale také ve čtyřhře. Přesný rozpis najdete v našem TV programu. Tenisoví fanoušci tak mají program na celý den!

Nepřehlédněte: Sezona Karolíny Plíškové v číslech: Jak se letos bývalé světové jedničce dařilo?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru