Taháky 19. kola FORTUNA:LIGY: Jablonec přivítá Slavii, obere Příbram o body Spartu i doma?

Po páteční předehrávce se hned pět zápasů 19. kola odehraje v sobotu. Velká pozornost bude jako vždy upřena na pražskou Spartu. Dvě nečekané porážky za sebou, propad na páté místo v tabulce a spekulace o údajném bojkotu tréninku v podání rumunských hvězd. Současná nálada na Letné má do pohody na hony daleko. A může být ještě hůře, to snad kdyby sparťané nezvládli ani letošní poslední utkání na půdě jedenácté Příbrami.

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užijte si všechny zápasy FORTUNA:LIGY i prestižní Ligy mistrů!

Byli to právě Středočeši, kdo Spartu poprvé v této sezoně obral o body. Stalo se tak v 5. kole, kdy parta pod vedením trenéra Josefa Csaplára překvapila v Praze remízou 2:2. Z posledních pěti zápasů mají oba týmy stejnou bilanci: 1 výhra – 2 remízy – 2 porážky, i tak jsou pro Spartu tři body povinností. Stejné to ale bylo i před Slováckem a Teplicemi a dobře víme, jak to dopadlo. Navíc se bude muset kromě Kangy vypořádat i s absencí Stancia.

Po AS Řím čeká Karviná

Ve středu dokázali během dalšího nezapomenutelného večera skolit v Lize mistrů slavný AS Řím a zajistit si setrvání v pohárové Evropě i pro jarní část sezony. V neděli už čeká plzeňské viktoriány další duel v domácí FORTUNA:LIZE.

Už jste viděli? SESTŘIH: Velká výhra českého mistra v Lize mistrů. Takhle Plzeň skolila AS Řím!

Ve Štruncových sadech přivítají předposlední Karvinou posilněnou výhrou nad Jabloncem a ambice obhájce titulu pro závěrečný zápas tohoto roku je jasný. Získat potřetí za sebou plný bodový zisk, aby případně nenarostla jeho ztráta na první Slavii. „Ještě nejsme retro tým,“ pochvaloval si po skalpu italského giganta kouč Pavel Vrba. Dokáže své svěřence rychle přeorientovat na ligu?

Lídr spřádá plány na odplatu

Program 19. kola uzavře pondělní šlágr pohárových zástupců na jablonecké Střelnici, kam přijede Slavia. Narazí na sebe třetí s prvním týmem tabulky a zároveň nejlépe střílející mužstva celé FORTUNA:LIGY. Sešívaní mají na kontě už 46 nastřílených branek, jen za poslední čtyři vyhrané duely jich nastřádaly dvanáct. Severočeši mají o osm přesných zásahů méně.

A je tady ještě jedna věc, která ještě o něco zvyšuje atraktivitu tohoto očekávaného duelu. Jablonec připravil týmu kouče Jindřicha Trpišovského první porážku v letošním ligovém ročníku, v 5. kole vyplenil Eden po výhře 2:0. Slávisté tak mají svému nejbližšímu protivníkovi ze špičky tabulky co vracet. Znáte snad lepší pozvánku na sledování pondělní dohrávky?

Všechny zápasy 19. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat živě jen v O2 TV. Duely Sparty, Plzně a Slavie vám na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídneme v té nejlepší vysílací kvalitě, chybět nebudou ani tradiční zápasová studia se zajímavými hosty.

TIKI-TAKA: Slavia vládne díky nejlepší záloze, tvrdí Švancara. Za co v kariéře platil pokuty?

Foto: sparta.cz, slavia.cz, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru