SESTŘIH: Velká výhra českého mistra v Lize mistrů. Takhle Plzeň skolila AS Řím!

Scénář z úvodního vzájemného duelu v Římě, kde český mistr schytal pětigólový debakl, se neopakoval. Viktoria se prezentovala v podstatně lepším světle a odhodlaný výkon přinesl ovoce v 62. minutě, kdy milimetrovou Kopicovu přihrávku uklidil zblízka do sítě Kovařík. Římané sice dokázali bleskově srovnat, ovšem Západočechy to nesložilo a brzy jim vrátil vedení dorážející Chorý.

Podruhé už si viktoriáni těsný náskok vzít nenechali a po závěrečném hvizdu sudího se mohli začít naplno radovat. Na dálku vyhráli boj o třetí místo ve skupině s CSKA Moskva, kterému nestačila ani druhá výhra nad Realem Madrid a v pohárové Evropě zůstanu až do jarní části sezony, kdy si zahrají Evropskou ligu.

Řekli po zápase…

Pavel Vrba, trenér Plzně: „Když se podíváte, co udělal Madrid, o to víc mě to vítězství a postup do Evropské ligy těší. Odehráli jsme zápas úplně jinak než v Římě. AS jsme nepustili do vyložené příležitosti, gól dali z jedné situace, kterou dohráli. Vytvořili jsme si více gólových příležitostí a zaslouženě vyhráli. Uhrát v Lize mistrů sedm bodů je něco mimořádného. My si toho doopravdy strašně vážíme. Postup vypovídá, že to ještě není retro tým.“

David Limberský, obránce Plzně: „Tenhle zápas se zapíše do našich dějin a nikdo ho nikdy nezapomene. Věděli jsme o poločase, že CSKA vede 2:0, takže jsme hráli na vítězství v druhém poločase. Po prohře 0:5 v Římě nás spousta lidí odepisovala. Jsem rád, že jsme těmto lidem ukázali, že ještě nepatříme do starého železa. Je možné, že to pro naši zlatou generaci byla poslední znělka Ligy mistrů, poslední Liga mistrů. O to více jsme si to užili. Uhráli jsme sedm bodů, což je asi maximum, co jsme mohli udělat.“

  • 6. kolo základních skupin Ligy mistrů:

Viktoria Plzeň – AS Řím 2:1 (0:0)
Branky: 62. Kovařík, 72. Chorý – 68. Ünder. Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn (všichni Angl.). ŽK: Limberský – Kluivert, Pellegrini. ČK: 90.+2 Pellegrini. Diváci: 11.217.
Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kopic (71. Petržela), Čermák (81. Hořava), Kovařík – Chorý (87. Řezníček).
AS Řím: Mirante – Santon (75. Florenzi), Marcano, Manolas, Kolarov – Cristante, N'Zonzi (79. Pellegrini) – Ünder, Kluivert, Pastore (59. Zaniolo) – Schick.

Všechny zápasy Ligy mistrů sledujte výhradně v O2 TV na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Prestižní soutěž můžete sledovat i s balíčkem O2 TV Sport Pack.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru