Pět titulů, 47 výher a 3 miliony dolarů. Sezona 2018 české lvice Petry Kvitové v číslech

21. Na tolika turnajích v sezoně se Kvitová představila. Své první zápasy odehrála zkraje ledna v australském Sydney, naopak poslední akcí byl pro dvojnásobnou wimbledonskou šampionku prestižní Turnaj mistryň v Singapuru pro osmičku nejlepších hráček sezony. Nechyběla ani na jednom z velkých podniků spadajících do kategorie Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid, Peking).

3. Česká tenistka se představila také na všech grandslamech, na kterých se ovšem spíš trápila. Maximem se pro ní stalo třetí kolo na pařížském Rolland Garros a newyorském US Open. S Australian Open a Wimbledonem se loučila dokonce už po úvodním kole.

5. Tolik titulů v letošní roce Kvitová dokázala vybojovat, vůbec nejvíce ze všech tenistek na okruhu WTA. V lednu dokráčela až na samotný vrchol v  Petrohradu (tvrdý povrch v hale), v únoru slavila v katarském Dauhá (tvrdý povrch venku), koncem dubna triumfovala v Praze (antuka) a začátkem květan skvělou formu potvrdila i v Madridu (antuka). Poslední titul vybojovala v červnu na trávě v Birminghamu.

47/17. Zápasová bilance české tenistky v právě uplynulé sezoně. I přesto, že její ruka stále není po napadení v optimálním stavu, uhrála 47 vítězných duelů, což je více než slušné číslo. Lépe je na tom v tomto směru už jen Karolína Plíšková.

3 301 389. Takovou sumu v amerických dolarech si bývalá světová dvojka letos vydělala na prize money. V přepočtu jde o více než 75 milionů korun. Vůbec nejvíc si přišla díky triumfu v Madridu, odkud si kromě ceněného titulu odvezla i příjemný bonus ve výši 1,4 milionu dolarů.

7. Po třech letech ukončila Kvitová sezonu v elitní desítce, konkrétně na sedmé příčce. „Jsem strašně ráda, že můžu být v konkurenci těch nejlepších, že moje ruka vydrží celou takhle náročnou sezonu a hlava to jakžtakž unáší,“ nechala se při hodnocení roku slyšet šestinásobná fedcupová šampionka.

Na stanici O2 TV Sport jsme vám během sezony nabízeli týden co týden boje o tituly na prestižních podnicích na okruhu WTA, včetně velkého finále v podobě Turnaje mistryň v Singapuru. Nyní si můžete vyvrcholení vybraných turnajů připomínat v pravidelných záznamech. Sledujte náš program a nic důležitého vám neunikne.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru