Středeční taháky Ligy mistrů: Plzeň jde na AS Řím, udrží Bayern a Juventus první místo?

Ve skupině G, v níž figuruje i jediný český zástupce, je o postupujících rozhodnuto. Z prvního místa postoupí Real, z druhého AS Řím. V závěrečných zápasech mohou jistí osmifinalisté sehrát důležitou roli v boji o třetí příčku zaručující pokračování v jarní fázi Evropské ligy. Zatím ji drží Viktoria, ovšem tlačí se na něj i CSKA. Moskevský celek svého soka sesadí jen tehdy, když na půdě „Bílého baletu“ uhraje víc bodů než Plzeň doma proti Římanům.

„Pokud bychom postoupili do Evropské ligy popáté za posledních osm let, byl by to obrovský úspěch plzeňského fotbalu,“ nezakrývá kouč Viktorie Pavel Vrba. V Plzni si uvědomují, že šance na úspěšný výsledek povede před zcela jiný výkon, než který jeho svěřenci předvedli v Římě, kde prohráli 0:5. „Musíme zlepšit všechno. U nich jsme se nedostávali do šancí. Teď ale hrajeme doma, doufám, že to bude vypadat jinak,“ věří záložník Patrik Hrošovský.

Nepřehlédněte: Tři důvody, proč si nenechat ujít očekávaný souboj Plzně s AS Řím

O poslední volnou místenku v osmifinále se bude ve středu hrát ve skupině F. Manchester City do vyřazovací fáze úspěšnější z duelu mezi Šachtarem a Lyonem. Tomu bude k postupu do jarní fáze Ligy mistrů po sedmi letech stačit, když na Ukrajině rozšíří remízovou sbírku na pět utkání. Šachtar naopak musí vyhrát. Na jeho případnou porážku bude číhat Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem, který by se výhrou nad Citizens posunul na konečné třetí místo.

Amsterdam uvidí přímý souboj o první místo

Ve skupinách E a H už je rozhodnuto nejen o postupujících, ale také o týmech na třetích pozicích. Zbývá už jen rozluštit, kdo půjde do jarního osmifinále z prvního místa a bude tak mít lepší pozici pro los. V „éčku“ si o prvenství zahrají v přímém duelu Ajax s Bayernem. Zatímco domácí potřebují získat tři body, mnichovskému gigantu stačí vzhledem k dvoubodovému náskoku i remíza.

Tip: Všechny zápasy prestižní Ligy mistrů můžete sledovat s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Skupině H před závěrečnými duely vládne Juventus s Cristianem Ronaldem a vše má ve svých rukou. O postup z výhodnější první příčky přijde jen v případě, že ztratí v Bernu a Manchester United vyhraje ve Valencii. Při takovém scénáři skončí první svěřenci kouče Josého Mourinha.

  • Liga mistrů – středeční program 6. kola základních skupin:
18:55 Viktoria Plzeň – AS Řím
Real Madrid – CSKA Moskva
21:00 Benfika Lisabon – AEK Atény
Ajax Amsterdam – Baxern Mnichov
Manchester City – Hoffenheim
Šachtar Doněck – Olympique Lyon
Valencia – Manchester United
Young Boys Bern – Juventus

Všechny středeční zápasy Ligy mistrů sledujte exkluzivně pouze v O2 TV na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Večer plný toho nejlepšího evropského fotbalu odstartuje na těchto stanicích již v 18:30 hodin tradiční studiem, které se bude věnovat především souboji Plzně s AS Řím. 

Foto: FCVP/Martin Skála, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru