Češi ve švýcarské hokejové lize: Kubalík kraluje produktivitě, jak se daří ostatním?

O největší současné české hvězdě v jedné z nekvalitnějších lig v Evropě není pochyb. Dominik Kubalík je s 31 body nejproduktivnějším hráčem National League. V 25 odehraných zápasech nasázel 11 gólů a k nim přidal rovných 20 asistencí, žádný jiný hráč v soutěži se nemůže pyšnit lepšími čísly než třiadvacetiletá hvězda Ambrí-Piotta.

Dres tradičního švýcarského klubu obléká v této sezoně kromě plzeňského odchovanec a dvojnásobného nejlepšího střelce české extraligy také Jiří Novotný. Pětatřicetiletý centr se zkušenostmi z NHL i KHL ve své první sezoně ve Švýcarsku prozatím nasbíral ve 24 utkáních pět bodů za dvě branky a tři gólové přihrávky.

Červenku čeká pauza

Pozice druhého nejproduktivnějšího Čecha v National League patří Romanu Červenkovi z mistrovského Curychu. Mistr světa z roku 2010 má nicméně momentálně jiné starosti, léčí se s plicní embolií, kterou mu diagnostikovali v průběhu listopadu. Ve 12 zápasech zaznamenal devět bodů, další zřejmě přidá až ve druhé polovině sezony.

O jeden bod méně než Červenka má v kolonce nasbíraných bodů Lukáš Lhoták, jenž působí v nejvyšší švýcarské soutěži už šestou sezonu. Pětadvacetiletý útočník před sezonou přestoupil z Ambrí-Piotta do Fribourgu a zatím si nevede vůbec zle. Celkem šestkrát zamířil do černého, z toho dvakrát v posledním utkání na ledě Bielu, kde pomohl loňskému čtvrtfinalistovi k výhře 4:1.

  • Čeští hokejisté ve švýcarské National League:
Dominik Kubalík (Ambrí-Piotta) – 25 zápasů – 11 gólů – 20 asistencí – 31 bodů
Roman Červenka (Curych) – 12 zápasů – 1 gól – 8 asistencí – 9 bodů
Lukáš Lhoták (Fribourg) – 25 zápasů – 6 gólů – 2 asistence – 8 bodů
Jiří Novotný (Ambrí-Piotta) – 24 zápasů – 2 góly – 3 asistence – 5 bodů

Švýcarskou National League vysíláme pravidelně na O2 TV Sport. Po zápasech v základní části se můžete těšit také na přenosy z atraktivních duelů v play-off. Sledujte náš TV program a neunikne vám nic důležitého.

Tip: Kromě všech televizních utkání z Tipsport extraligy najdou diváci O2 TV již v základním balíčku i kanál Nova Sport 1, který drží vysílací práva na NHL, a stanici Sport 1 vysílající KHL či Ligu mistrů.

Foto: hcap.ch

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru