Úterní Liga mistrů láká na postupové drama: Liverpoolu hrozí, že skončí už ve skupině!

Skupina A už je rozhodnutá. Jediný otazník visí nad tím, kdo postoupí z prvního místa. Dvanáctibodové Atlétiko si o něj na půdě belgických Brugg zahraje na dálku s desetibodovým Dortmundem. Suverénní lídr německé bundesligy zakončí boje ve skupině v Monaku.

O jedno ze tří postupových míst se bude v úterý hrát v „béčku“. Barcelonu do osmifinále doprovodí Tottenham, nebo milánský Inter. Oba celky nasbíraly shodně po sedmi bodech, rozhodne tak až poslední šesté kolo. A v podstatně těžší pozici jsou hráči Tottenhamu, kteří se na Camp Nou postaví hvězdami nabité Barceloně. Ta doma neprohrála už 40 soutěžních zápasů v řadě.

Pokud ale chtějí Londýňané pomýšlet na postup, musí uhrát alespoň stejný počet bodů jako Inter v duelu s PSV Eindhoven, jemuž už o nic nepůjde. Ve skupině skončí tak jako tak poslední. „Už jsme ukázali, že dokážeme porážet i ty největší kluby,“ burcuje obránce Tottenhamu Jan Vertonghen.

Tip: Všechny zápasy prestižní Ligy mistrů můžete sledovat s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Na koho zbyde černý Petr?

Největší postupové drama slibují závěrečné duely ve skupině C. Reálně hrozí, že finalista loňského ročníku Ligy mistrů neprojde do vyřazovacích bojů. Liverpool se dvěma porážkami v řadě dostal do pořádné šlamastiky a k postupu potřebuje porazit na stadionu Anfield Neapol, ideálně o dva góly, aby měl vše ve svých rukách. V případě porážky nemusí jít ani do Evropské ligy.

„Čeká nás zápas podzimu. Jestliže nepodáme dostatečně kvalitní výkon, budeme muset popřát k postupu našim soupeřům,“ uvědomuje si kouč Reds Jürgen Klopp. I pro Neapol jde o klíčový duel. Kdyby padla, dál by celek s Markem Hamšíkem posunula jen porážka Paris St. Germain v Bělehradě s Crvenou zvezdou. A to není zrovna očekávaný scénář.

Může ale také nastat situace, že Paris St. Germain, Liverpool i Neapol budou mít po posledním kole shodně po devíti bodech. V takovém případě by zůstal černý Petr pro úřadujícího italského vicemistra.

  • Liga mistrů – úterními program 6. kola základních skupin:
18:55 Galatasaray – FC Porto
Schalke – Lokomotiv Moskva
21:00 AS Monako – Dortmund
Bruggy – Atlétiko Madrid
Inter Milán – PSV Eindhoven
Barcelona – Tottenham
Liverpool – Neapol
CZ Bělehrad – Paris St. Germain

Všechny zápasy Ligy mistrů sledujte exkluzivně pouze v O2 TV. Večer plný fotbalu startuje na stanici O2 TV Fotbal tradičním studiem v 18:30, na stejném místě uvidíte všech osm úterních duelů. Díky multidimenzi si sami vyberete, který ze souběžně hraných zápasů chcete sledovat. Šlágr mezi Liverpoolem a Neapolí můžete sledovat i na O2 TV Sport.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru