Plzeň vyhlíží gladiátory z Říma. V jakém rozpoložení Schick a spol. k duelu Ligy mistrů dorazí?

Uteklo to jak voda. Ve středu naposledy v této sezoně rozezní plzeňskou Doosan Arenu znělka Ligy mistrů. A máme se znovu na co těšit. Souboj s AS Řím rozhodne o tom, zda si Viktoria stejně jako při dvou předchozích účastech v nejlepší a nejslavnější klubové soutěži planety vybojuje pokračování v pohárové Evropě i na jaře.

Římané přijedou do západočeské metropole s vědomím, že jim postup už nikdo nevezme. Do osmifinále doprovodí Real, na který sice ztrácí tři body, ale vzhledem k nepříznivé bilanci ze vzájemných zápasů obhájce titulu z prvního místa sesadit nemohou. Nicméně tvrdit, že slavný celek z věčného města nemá v Plzni o co hrát, by bylo přehnané.

Připomeňte si: VIDEO: Jako kočka s myší. Podívejte se na sestřih zápasu Plzně na půdě AS Řím

Od týmu pod vedením Eusebia Di Franceska se v první polovině sezony rozhodně čekalo víc. Třetí tým loňského ročníku Serie A se potýká s nevyrovnanými výkony, což je znát i při pohledu na aktuální tabulku italské nejvyšší soutěže. Po patnácti odehraných kolech patří Římanům až osmá příčka, s čímž v klubu nemůže být nikdo spokojený.

Lepší zápasy střídají ty horší

Po dvou důležitých výhrách v Lize mistrů nad CSKA Moskva, mezi nimiž se AS podařilo uhrát cenné remízy v Neapoli a ve Fiorentině, to vypadalo, že se „Vlci“ přeci jen dostávají do formy. Povedené období navíc podtrhli hladkou výhrou 4:1 nad Sampdorií, proti které vystřelil svůj první gól v sezoně Patrik Schick.

V následujícím kole Serie A to ale znovu přišlo. Na půdě Udinese byli sice svěřenci kouče Di Franceska lepší, domácí jasně přestříleli, ale nebylo to nic platné. Prohráli 0:1. V dobrém světle se ukázali i doma proti Realu, ale výsledek byl stejný. „Bílému baletu“ doma podlehli 0:2. Alespoň částečný optimismus vlil fanouškům do žil šlágr s Interem. Hosté z Milána dvakrát vedli, ale Římané dvakrát dotáhli.

Tip: Sledujte zápas Plzně s AS Řím stejně jako všechny ostatní duely Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Remízou 2:2 skončil i poslední duel v Cagliari. V tomto případě ale musí v AS mluvit jednoznačné o ztrátě, po prvním poločase totiž hosté nad týmem z druhé poloviny tabulky vedli 2:0. Trojnásobný italský šampion se stále spíše hledá. I proto nebere zápas proti Plzni na lehkou váhu. Trenér Di Francesco stále nemůže počítat se zraněnými útočníky El Shaarawym a hlavně Džekem. Je tak velká pravděpodobnost, že na trávník v Doosan Areně znovu vyběhne v základní sestavě český reprezentant Patrik Schick.

Středeční souboj plzeňské Viktorie s AS Řím si můžete stejně jako všechny ostatní zápasy prestižní Ligy mistrů vychutnat v přímém přenosu pouze na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Zápasové studio startuje už v 18:30.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru